Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 19 de de juny del 2013 | 18:12
Recull de premsa

Cardús: "Els adversaris posen tota l'atenció a la màxima feblesa del sobiranisme: la confiança en la pròpia força"

"L'adversari sap que, amb el suport dels quintacolumnistes interns, la destrucció de Mas i del seu lideratge [...] faria endarrerir tot el procés ad calendas graecas".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha recordat a un article que el fet que Mas es refermés en el compromís d'acabar la legislatura el 2016 en la seva darrera roda de premsa "va fer encendre tots els llums d'alarma... i algun de satisfacció".

"I, doncs, què voleu que digui un president de govern de qui cal esperar serenitat en plena tempesta? Que no sap si això del Duran aguantarà gaire més? Que si els pressupostos del 2014 obliguen a rematar l'estat del benestar convocarà eleccions abans d'acabar l'any? Que si l'entrada de Junqueras al govern posés en risc la cohesió d'ERC, tampoc no serviria de res?" ha continuat explicant a l'article Objectiu: abatre Mas.

Cardús s'ha preguntat si encara no queda prou clar que serà "més difícil gestionar la postconsulta que no pas fer-la", i ha advertit que, basant-se en aquestes dificultats, els adversaris usaran "les dues úniques armes" que tenen: "Fer por i desmoralitzar". "Però com que de por ja no en fan gaire, posen tota l'atenció allà on una part del sobiranisme mostra la seva màxima feblesa: en la confiança en la pròpia força i en la dels seus líders" ha indicat.

Finalment Cardús ha conclòs que l'adversari "sap que, amb l'inestimable suport dels quintacolumnistes interns, la destrucció del president Mas i del seu lideratge flegmàtic -que impacienta els propis, però admira el món- faria endarrerir tot el procés ad calendas graecas".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat