Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de d'octubre del 2012 | 18:54
Recull de premsa

Cardús: "El PSC perd el sector més identificat amb el catalanisme just quan més falta li fa"

"En tots els escenaris el partit que sembla que no surt afavorit [...]. Eix nacional confús; lideratge tendre; posició ideològica qüestionada; horitzó periclitat; capacitat de gestió discutida... I, sobretot, erosió interna i externa".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha sentenciat que el PSC ha quedat atrapat en el passat perquè des del 2005 "ha perdut el sentit del temps polític".

A un article a l'Ara, Cardús ha dit que el PSC "es va deixar pispar l'Estatut del 2006 a Madrid; va foragitar el president Maragall; va felicitar a través de Chacón la sentència del Tribunal Constitucional; no es va saber afegir al recent acord pel pacte fiscal; va titubejar davant la manifestació del 11-S" i que ara "ha tornat a patinar inútilment" en el debat de política general "quedant fora del consens majoritari".

"En tots els escenaris ─ha continuat─, el partit que sembla que no surt afavorit per cap ni un d'aquests determinants és el PSC. Eix nacional confús; lideratge tendre; posició ideològica qüestionada; horitzó periclitat; capacitat de gestió discutida... I, sobretot, erosió interna i externa". L'autor de l'article ha conclòs que el PSC "perd el sector més identificat amb el catalanisme just quan més falta li fa", i que "és posat de cara a la paret pel PSOE quan, alternativament, més en necessitaria la complicitat".

Cardús ha dit, finalment, que és "desaolador" que el PSC pertengui presentar com a horitzó "creïble" la recuperació de l'Estatut del 2006 d'abans de la sentència del TC, "o que prometi una possible reforma constitucional a favor d'un federalisme asimètric que exigeix l'acord entre PP i PSOE".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Crònica · Nació Digital
El PSC i el PSOE signen el nou protocol que liquida l'autonomia dels socialistes catalans
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Indica publicitat