Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de juny del 2014 | 18:34
Recull de premsa

Cardús: "El màxim risc estarà en les decisions dels partits catalans, molt particularment si no actuen de manera acordada"

"La hipòtesi més versemblant és que no sàpiguen com aturar el 9-N i l'hagin de deixar passar, això sí, desqualificant-lo. [...]Com més s'acosta el 9-N, menys em preocupa el 8-N espanyol i més m'amoïna el 10-N català".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha instat la societat catalana a posar "totes les esperances en la consulta del 9-N" per a sumar-hi "totes les voluntats possibles".

"Sabem que tindrem la llei de consultes aprovada pel Parlament que definirà una legalitat pròpia, i que el president Artur Mas en signarà la convocatòria. Així mateix, sabem que l'acompanyament popular que obtindrà aquesta decisió s'expressarà amb contundència" ha recordat. A l'article El 8-N, el 9-N i el 10-N Cardús ha continuat explicant que per la consulta del 9-N cal "fer
com si sempre ens ha donat bons resultats". 

Sobre la reacció de l'Estat espanyol, l'autor de l'article ha apuntat a què és "una evidència" que malgrat que des de fa temps se succeeixen les amenaces i les insinuacions d'intervenció, "de fet no ha passat res", per la qual cosa Cardús ha dit que el temps "s'escurça, la desconnexió catalana creix, i ells no saben com actuar per aturar-ho sense que se'ls giri en contra. Els veig molt atabalats".

El temps s'escurça, la desconnexió catalana creix, i ells no saben com actuar. Els veig molt atabalats"

"L'unionisme encara creu que la solució al problema catalán es resoldrà en una reunió a porta tancada entre elits econòmiques i polítiques. I la resposta que els posa malalts és que Artur Mas els digui que ara ja tot passa per una consulta directa als catalans. Aquesta és la gran ruptura amb els poders fàctics catalano-espanyols que tradicionalment resolien els problemes amb una telefonada i dos sopars" ha sentenciat Cardús.

Finalment el sociòleg ha conclòs que la "la hipòtesi més versemblant és que no sàpiguen com aturar el 9-N i l'hagin de deixar passar, això sí, desqualificant-lo i menystenint-lo amb grans gesticulacions" i ha afegit que "el màxim risc estarà en les decisions que prenguin els partits catalans, molt particularment si no actuen de manera acordada".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat