Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de setembre del 2014 | 18:29
Recull de premsa

Cardús: "De moment qui perd els papers són els que prohibeixen la presentació d'una novel·la a Utrecht"

"D'aquí al 9-N, a manca de tancs, viurem una guerra de nervis. La guanyarà qui no els perdi, qui mantingui la serenitat i la fortalesa. La guanyarà qui arribi al final sense cometre errors".

El sociòleg i membrte de l'IEC, Salvador Cardús, ha alertat a un article que el gran error de les elits espanyoles que són portadores de les raons d'estat "és no haver acceptat el desafiament dels catalans i proposar, com al Regne Unit, un debat polític de fons i una consulta".

"Era a les seves mans facilitar una consulta --ha continuat--. Tal com va assenyalar el Consell Assessor de la Transició Nacional, hi havia fins a cinc camins que, amb voluntat política, permetien fer-ho de manera legal i acordada. Però haver-se negat [...] els ha portat a un carreró sense sortida".

Al text Nervis d'acer Cardús ha explicat que l'Estat espanyol "fa senyalsd'estar atordit, desconcertat" i ha recordat que des de la consulta d'Arenys de Munt fa 5 anys "l'Estat no ha fet altra cosa, amb la seva reacció autoritària, que afegir arguments, reforçar conviccions i empènyer-nos endavant".

"D'aquí al 9-N, a manca de tancs, viurem una guerra de nervis. La guanyarà qui no els perdi, qui mantingui la serenitat i la fortalesa. La guanyarà qui arribi al final sense cometre errors. De moment, com deia, qui mostra que perd els papers són els que prohibeixen la presentació d'una novel·la a Utrecht" ha sentenciat. "Aquestes setmanes veurem enquestes esbiaixades, l'exposició al públic de tota la roba bruta que trobin o s'inventin i la ridiculització i demonització del sobiranisme. Només uns nervis d'acer -i un bon sentit de l'humor- ens permetran votar el 9-N" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat