Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de febrer del 2015 | 18:43
Recull de premsa

Branchadell: "La UE i les potències occidentals permetrien que un Estat català independent no tingués exèrcit?"

"El bonisme, que diria aquell, està molt bé, però si això de l'Estat propi ha d'anar de debò a cert sobiranisme li fa falta una bona dosi de real politik també en política de defensa".

Albert Branchadell, professor de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, ha recordat que la sectorial de defensa de l'ANC apuntava, quant a defensa i seguretat de la Catalunya independent, que "tots els estats membres de la Unió Europea, incloent-hi Luxemburg i Malta, tenen Forces Armades, i també que la majoria d'ells (tots menys Àustria, Xipre, Finlàndia, Irlanda, Malta i Suècia, per ser exactes) pertanyen a l'OTAN".

"A continuació --ha continuat Branchadell--, la sectorial analitzava les estructures de defensa de nou Estats amb una població i/o un PIB per càpita comparables als de Catalunya, entre els quals hi ha alguns dels que més han sonat en els últims temps com a models del país nou que projecta el sobiranisme".

Sobre això, Branchadell ha dit a l'article Exèrcit, sí; exèrcit, no que "més enllà del debat entre esborranys constitucionals, la política de defensa planteja un tema de fons que afecta els límits de la sobirania d'un possible Estat català independent" i s'ha qüestionat: "La Unió Europea i les potències occidentals, amb els Estats Units al capdavant, permetrien que un Estat català independent no tingués cap tipus d'exèrcit?"

Finalment Branchadell ha conclòs: "El bonisme, que diria aquell, està molt bé, però si això de l'Estat propi ha d'anar de debò a cert sobiranisme li fa falta una bona dosi derealpolitik també en política de defensa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat