Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de setembre del 2014 | 18:15
Recull de premsa

Boix: "L'argument del nacionalisme insolidari, tan buscat pels publicistes espanyols, ha petat"

"Les visites a Catalunya de periodistes, intel·lectuals i polítics estrangers s'han multiplicat els darrers dos anys. El que troben, gent il·lusionada, pacífica i compromesa, tira per terra totes les construccions imaginàries de la premsa espanyola".

El professor de la Universitat de Princeton, Carles Boix, ha sentenciat que la internacionalització del "cas dels catalans" ja és "una realitat" i que el "balanç és positiu": "El degoteig d'articles, notícies i fins i tot de documentals a la televisió, i, darrerament, d'editorials, és constant arreu."

A l'article El 9-N ja s'ha fet internacional Boix hi ha dit que el cas català s'ha internacionalitzat gràcies a tres raons: "En primer lloc, l'argument democràtic del sobiranisme català (el principi que la gent ha de poder decidir pacíficament) és difícil de batre en societats obertes i liberals. El 4 de setembre un editorial del New York Times defensava la celebració de les consultes escocesa i catalana."

"En segon lloc --ha confirmat Boix--, l'argument de la inestabilitat política i financera a Europa, que naturalment preocupa i que ha dut mitjans com el Financial Times a demanar a Espanya una contraproposta de tercera via, no ha acabat de quallar del tot. Això es deu al fet que el procés encara no ha entrat en la fase final. Però també es deriva del fet que el govern espanyol no hi ha volgut insistir prou en públic".

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que en tercer lloc, "l'argument del nacionalisme insolidari, tan buscat pels publicistes espanyols, ha petat". "Les visites a Catalunya de periodistes, intel·lectuals i polítics estrangers s'han multiplicat els darrers dos anys. El que troben, gent il·lusionada, pacífica i compromesa, tira per terra totes les construccions imaginàries de la premsa espanyola i reforça l'idealisme democràtic que hi ha al darrere del 9-N" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat