Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de maig del 2014 | 18:50
Opinió · Política
Agnès Russiñol
Diputada del grup Parlamentari d'ERC

Rumb a la República del Benestar

Catalunya s'ha llevat republicana. Els resultats electorals del 25-M evidencien que cada vegada hi ha més gent que confia en el projecte polític d'ERC.

I és justament a aquesta confiança que hem de correspondre. Els ciutadans ens han votat perquè ens perceben com una força política útil, capaç de liderar canvis que es materialitzin amb la construcció d'un nou país que generi il·lusió i oportunitats per a tothom. I aquest és el nostre compromís. Fer tot el que estigui en les nostres mans per canviar una realitat tossuda i injusta, que no ens agrada.

La crisi a Catalunya encara és ben present. I si haguéssim de dibuixar-li un rostre, aquest seria, sense cap mena de dubte, el d'un infant. Un 26,4% dels nens catalans viuen sota el llindar de la pobresa, enfront del 19,1% de la mitjana de la població, segons dades de l'Idescat. Les famílies amb infants a càrrec són les que estan patint més l'atur i la precarització laboral, i la disminució dels ingressos està afectant directament les necessitat bàsiques: l'alimentació i l'habitatge.
Els ciutadans ens han votat perquè ens perceben com una força política útil, capaç de liderar la construcció d'un nou país"
Assegurar que els nostres infants puguin créixer desenvolupant el seu projecte vital amb garanties ha de ser una de les prioritats del nou país que farem.  Perquè garantir la cohesió social comença en la infància. De fet, com apunta l'Associació de Mestres Rosa Sensat, la primera educació, la dels 0 als 6 anys, és la que dura tota la vida. I per tant, és cabdal prendre consciència de la importància que té i dels recursos que hem d'esmerçar-hi.

Actualment Catalunya inverteix un 1% del PIB en polítiques d'Infància. Acadèmics, professionals i entitats coincideixen en la necessitat d'augmentar aquesta inversió com a única recepta per reduir les desigualtats i la conveniència de situar-la en la mitjana europea, que l'any 2009 va ser del 2,27% del PIB. I amb l'actual escenari econòmic això només podrem assolir-ho amb les eines pròpies d'un estat.

Tenim a les nostres mans, les de tots, un repte tant emocionant com necessari. La construcció d'un projecte inclusiu, que acompanyi i acaroni tots els ciutadans de la República Catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Agnès Russiñol
Agnès Russiñol
Diputada del grup Parlamentari d'ERC
Opinió · Política
Nou país, reforma horària
Indica publicitat