Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de setembre del 2014 | 19:18
Opinió · Política
Agnès Russiñol
Diputada del grup Parlamentari d'ERC

Nou país, reforma horària

Ara fa uns dies, l'experta en educació Caterine L'Ecuyer, defensava al Diari ARA la necessitat que els nens passin més hores amb els seus pares.

En aquest sentit, afegia: "Moltes coses que resten capacitat d'admirar-se al nen són conseqüència del fet de tenir-lo davant una pantalla perquè no ens arriben les hores. Els horaris laborals s'haurien d'adequar als de l'escola". Com la Catherine, nombrosos experts i acadèmics del nostre país fa anys que estudien i treballen per divulgar els beneficis que una reforma horària tindria sobre la societat catalana.

En els últims mesos, la iniciativa per la reforma horària, Ara és l'hora ha posat fil a l'agulla a un projecte que potser encara molts consideren utòpic o que veuen llunyà, però que és clau per posar les bases del nou país que estem construint. L'objectiu és tan ambiciós com necessari.

Cal implementar una nova manera d'organitzar els temps, canviar hàbits i trobar una conciliació, un equilibri entre les quatre esferes de la vida: familiar, personal, formativa i professional. No podem seguir apostant per jornades laborals maratonianes, amb horaris fragmentats i poc productius.
Cal implementar una nova manera d'organitzar els temps, canviar hàbits i trobar una conciliació"
Una gran majoria de gent al nostre país pateix en primera persona la dificultat de no conciliar la vida laboral amb la familiar. I reconeix que aquest fet l'angoixa. I la meva pregunta, retòrica si voleu, és tant senzilla que la podrien formular els meus fills de 2 anys: per què hem de viure pitjor si podríem fer-ho millor? Per què hem de triar ser menys feliços? Per què ens hem de restar potencial al nostre benestar?

Cal aturar-nos, analitzar i treure unes conclusions concises que generin els canvis legislatius adients per reorganitzar els nostres horaris. I això és el que farem a la Comissió d'Estudi de la Reforma Horària al Parlament de Catalunya en els propers mesos. Per primera vegada tenim sobre la taula el consens polític necessari per començar la primera fase, l'estudi de tot allò que caldria modificar. Siguem valents i fem-ho possible. No tinguem por de transformar, és la nostra responsabilitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Agnès Russiñol
Agnès Russiñol
Diputada del grup Parlamentari d'ERC
Opinió · Política
Rumb a la República del Benestar
Indica publicitat