Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de novembre del 2010 | 15:58
Opinió · Política

La dignitat del president Montilla

Barcelona · Després dels resultats inapel·lables del 28-N, el President Montilla ha demostrat una vegada més la seva dignitat, una conducta que caldria que altres dirigents polítics imitessin.

El president Montilla ha tingut un mandat ple de clars i obscurs, i ha viscut un final de campanya electoral molt i molt equivocat. Els clars han sigut la seva fermesa en encapçalar el projecte d'una esquerra plural (que inclogués l'independentisme) que finalment no ha pogut ser degut a les debilitats internes del propi PSC i dels seus socis. Tot i això, la història li farà justícia per la gran quantitat d'obres de govern dutes a terme, per la seva política social, per la seva voluntat de mantenir Catalunya com un sol poble i per la seva aferrissada defensa de la llengua i la cultura catalanes davant les provocacions i els atacs del Partit Popular (PP) i la Quinta columna' de Ciutadans (Cs) .

Quant als obscurs, al President Montilla li ha mancat fermesa a l'hora d'imposar-se davant el grup parlamentari del PSC a Madrid, i s'ha envoltat d'un equip al seu entorn completament desvinculat de la realitat política i social del país que governa. L'espectacle lamentable de l'"escapada" del seu secretari general Isaías Táboas, un home conegut per la seva manca de connexió amb la societat catalana, és el clar exemple d'aquesta desfeta.

Amb tot, el President Montilla ha representat un aspecte positiu de la societat catalana: l'ascensor social i polític ha funcionat. Montilla ha demostrat la força d'un país en què no es discrimina ningú i tothom pot arribar a la cúspide nacional.

Gràcies President pel teu servei i la teva dignitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat