Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de de setembre del 2010 | 10:20
Opinió · Política

La nostra 'intelligentsia'

Barcelona · Dimarts, Catalunya Ràdio, al Matí hi ha tertúlia. L'artilleria convergent disparant devotament, amb lleialtat, disciplinadament. Són majoria, no tant com a les tertúlies del Basté, on guanyen per majories búlgares. En Fuentes, bon professional "com el de Rac1,

tot val a dir-ho" sempre guarda un raconet per a algun insigne progressista de nació espanyola. La sociovergència aclapara a banda i banda de la Diagonal, encara que darrerament més "vergència" que "sòcia". Al Matí sembla que hi ha una excepció, la presència d'un intel•lectual independentista, guru entre els gurus, dels que senta càtedra i és engalanat de flors i violes pel seus saberuts i doctes diagnòstics a La Vanguardia, a l'Avui, a Catalunya Ràdio... A tot arreu, omnipresent sense arribar a l'afartament que provoca la biògrafa d'en Mas. Passeja l'opulència d'un catalanista sense màcula. O aquesta si més no és l'aura que l'acompanya des de fa temps. Ja se sap, guanya't una reputació i posa't a dormir.

Toca parlar de la universitat i de la polèmica sobre l'exigibilitat del català. La cançoneta que el català és una nosa plana sobre la tertúlia. La tesi de l'inefable Sala Martín mana, a qui se li acut demanar que els professors de la universitat hagin de saber català? Penso que, malgrat les ja incomptables decepcions, el nostre intel•lectual, fart dels bons independentistes, hi dirà la seva i farà caure la cara de vergonya a la 'intelligentsia' catalanista que es debat entre la befa i l'escarni. I finalment intervé. Però no només no desentona sinó que s'acomoda al discurs imperant. La conclusió és clara en finalitzar la tertúlia: el català és una nosa per captar talents i els esforços desplegats des de la conselleria per vèncer les reticències d'alguns rectors, una pèrdua de temps.

Podem estar tranquils, la classe política és un desastre, sort en tenim de xarlatans i intel•lectuals, sempre tan ferms, sempre tan lleials al país, sempre tan doctes. Quin gran confort, quin gran consol.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat