Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de març del 2014 | 17:01
Opinió · Política catalana
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista

Reforçar l'estratègia sobiranista

En l'entrevista que Antoni Bassas li va fer a l'Ara de diumenge, Miquel Sellarès reclamava reforçar l'estratègia del sobiranisme. Alguns compartim el criteri.

Ningú qüestiona la força dels arguments dels qui defensem el dret a decidir, però ens cal, potser, solidificar la proposta. Això caldria fer-ho des de diferents àmbits.

1. Institucionalitzar més el procés. Convé blindar la figura del president de la Generalitat i alhora solidificar el prestigi de l'actual Govern català, plantejant la constitució d'un nou Executiu amb personalitats d'ampli ventall i que siguin d'una autoritat inapel·lable en el seu camp. Un Govern d'unitat catalanista donaría empenta al procés. Una coalició CiU-ERC en aquests moments podría ser fins i tot insuficient des d'aquesta perspectiva.

2. Europeïtzar més el procés. Vol dir no tan sols saber explicar en els fòrums comunitaris el que som i que volem sinó, de portes endins, ser capaços de convèncer els ciutadans encara indecisos que més Catalunya vol dir més Europa. El valor diferencial de Catalunya respecte l'actual Estat espanyol és que és més a prop d'Europa.
El catalanisme s'ha imposat quan ha anat de la mà de la modernitat, les conquestes socials i la democratització"
3. Socialdemocratitzar el procés. No reeixirem si no sabem aplegar darrera el projecte sobiranista a totes les capes socials. Una Catalunya sobirana no vol dir més retalladles, sinó més Estat social. Només que aquest Esta social que volem ha de ser el nostre Estat. Algunes declaracions sorgides de CDC aquests dies ja van en aquest sentit. ERC, per la seva banda, ho té molt bé per aprofundir en aquest discurs.

L'embat és massa gran. Es pot perdre una batalla però no ens podem permetre fracassar en la construcció del país. El catalanisme s'ha imposat quan ha anat de la mà de la modernitat, les conquestes socials i la democratització. Aixó va ser amb la Mancomunitat, amb la Generalitat republicana i en la construcció de la Catalunya després de la mort del dictador. Fem-ho bé també ara.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Pep Martí
Indica publicitat