Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de setembre del 2012 | 17:15
Opinió
Joan Ventura
Escriptor

El camí que porta cap a la independència

Primer t'ignoren, després se'n riuen, tot seguit t'ataquen i finalment guanyes (Mahatma Ghandi). Segons Gandhi, el camí que ha de recórrer un poble que aspira a la independència passa per quatre fases: la ignorància i el menyspreu per part de l'Estat opressor en la fase inicial que, en veure que no se'n surt, passa finalment de manera descarada a l'atac i la guerra bruta.

I sense estalviar-se la violència física per part de la policia o, si és al seu abast, sense evitar arribar a la màxima repressió mitjançant la utilització de l'exèrcit.

En el cas de Catalunya, hem superat las dues fases inicials, que són, malgrat tot, les més planeres, i ja estem de ple ficats en la fase dels atacs de l'estat espanyol i els mitjans d'informació que li fan costat, que es dediquen a practicar la guerra bruta, amb tota mena d'accions, excepte les violentes de tipus militar, del tot impossibles, afortunadament, degut a què l'exèrcit espanyol està integrat actualment (des de fa trenta anys!) en l'estructura militar de l'OTAN.
Si ja hem entrat en la fase de rebre atacs frontals, felicitem-nos! Hem iniciat el camí cap a la victòria"
Tanmateix, de ganes d'intervenir no en manquen, tal com ho demostren les declaracions que fa uns dies va fer un coronel d'infanteria, el nom del qual no mereix publicitat. Ara bé, l'estat espanyol té a l'abast altres "armes", com les que està utilitzant actualment, que són de caire judicial i econòmic, i les que no tardarà a posar en pràctica, destinades a desprestigiar institucions i personatges catalans per tal de crear un clima de pessimisme entre el moviment independentista de Catalunya.

Per tant, si ja hem entrat en la fase de rebre atacs frontals, felicitem-nos! Això vol dir que ja hem iniciat el camí cap a la victòria. Però, tal com podem veure en el gràfic adjunt, a mesura que avança el procés cap a la independència el camí cap a la victòria final es fa més feixuc, més vertical: és com el tram final d'una escalada. Per això, la victòria final, l'assoliment de la independència, passa per dos punts d'una importància vital:

1) no defallir ni un instant en la lluita per la independència;
2) contestar cada atac de la guerra bruta de l'estat espanyol amb un pas endavant en el costerut camí, molt costerut, del tram final, de manera que el poble català pugui afrontar el darrer atac d'Espanya amb prou força i embranzida per córrer decidit, malgrat els símptomes d'estar en una situació exhausta, a coronar el cim i plantar la bandera de la llibertat, la bandera de la independència.
El més desitjable és que l'estat espanyol sigui prou intel·ligent per adonar-se que el moviment independentista no té aturador"
Quan un poble es posa en marxa, no hi ha manera de parar-lo. La història n'està plena, d'aquests exemples. Però no hi ha manera que els polítics de l'estat opressor s'aprenguin la lliçó: encegats per la seva supèrbia lluiten a contracorrent sense voler adonar-se que van de dret a la derrota final. En el nostre cas, serà Castella (l'usurpadora de la marca Espanya) capaç de renunciar amb dignitat a la seva darrera colònia? Coneixent la tradició, és difícil.

Tanmateix, davant del panorama que tenen al davant, el més desitjable és que els capdavanters de l'estat espanyol siguin prou intel·ligents per adonar-se que el moviment independentista català no té aturador i que, per tant, sortirà més a compte al Regne d'Espanya acceptar amb resignacióla secessió de Catalunya que no pas oposar-hi de manera grotesca, ja que, a fi de comptes, el més beneficiós del què resti de l'estat espanyol és intentar començar a posar les bases d'un bon veïnatge amb la futura República de Catalunya que no pas triar el camí d'una ruptura que deixi un reguitzell de rancúnia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat