Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de maig del 2016 | 11:19
Opinió · Economia
Jaume Marfany
Filòleg

ANC, una nova i esperançadora vicepresidència

Dissabte passat, a Ripoll, el nou Secretariat Nacional (SN) de l'ANC va escollir els seus quatre càrrecs orgànics. Més enllà de la reelecció de Jordi Sànchez com a president de l'Assemblea durant els propers dos anys, 

les votacions van acabar nomenant vicepresidenta Natàlia Esteve. Aquest és per a mi el punt més significatiu i important del plenari de dissabte. Des de la primera elecció al SN de l'ANC el 2012, hem viscut quatre processos electorals, quatre secretariats que han hagut d'escollir, respectivament, els seus càrrecs orgànics. Sempre, fins ara, els quatre càrrecs orgànics havien recaigut en membres del SN que s'havien presentat per elecció nacional.

Sempre... fins dissabte passat. Per primera vegada en la curta, però intensa història de l'Assemblea, una dona, Natàlia Esteve, escollida per la llista "territorial", concretament per la demarcació de Barcelona ciutat, ocuparà un càrrec orgànic, el de vicepresidenta.

Qui és Natàlia Esteve?

La Natàlia  és una dona jove, 36 anys, advocada de professió i amb un gran nivell de formació: llicenciada en Dret, màster en Dret Comunitari i Internacional Econòmic. Domina a la perfecció, a més del català i el castellà, l'anglès i el francès i, com ella mateixa diu, una mica d'italià.

És membre de l'ANC des del 2012 i va estar treballant, durant els dos primers anys al barri de les Corts de Barcelona. Després, per raons de canvi de domicili, ha continuat la feina al barri de Sant Martí, també de Barcelona.

Més enllà de la seva vàlua personal i professional, la seva designació com a  vicepresidenta de l'ANC penso que cal interpretar-la com una autèntica declaració d'intencions en relació al funcionament intern de l'organització, de com ha de ser i per on ha d'anar l'Assemblea.

La Natàlia va ser una de les persones que va participar en la redacció i en la refosa posterior de les esmenes als Estatuts que es van votar en l'Assemblea General (AGO) del 17 d'abril. També, davant la posició de la comissió jurídica de l'ANC de no incorporar algunes de les esmenes, també va ser al darrere de les al·legacions que defensaven i que finalment van aconseguir que totes les esmenes aprovades en l'AGO fossin incorporades.

El nomenament de la Natàlia té, segons la meva opinió, un significat clar d'apropament a les bases, d'e la intenció d'establir un lligam molt més fort amb les diferents assemblees i persones que componen l'ANC. Un lligam que permeti una major fluïdesa i rapidesa en la comunicació entre el SN i les AT, AS i AE, i també a l'inrevés. Una bona comunicació i relació constant que sigui el motor de les informacions i, en els casos en què la situació ho requereixi, de la participació de les bases en la presa de decisions del SN.

Qualsevol membre de l'ANC, sobretot els que heu invertit i invertiu hores i hores del vostre temps en el treball territorial, aquesta intensa feina que va des de l'organització i la tasca de muntar xerrades i debats, fins a parlar amb un munt de gent per intentar augmentar la majoria social, tot passant per les paradetes, enganxar cartells, repartir diaris i el que calgui, tots ens podem sentir molt ben representats en la nova figura de la vicepresidència.

Els primers anys de vida de l'ANC, es van caracteritzar per un fort lideratge, tant des del punt de vista mediàtic com personal, de l'actual presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Segurament era necessari en aquella etapa en què el més important era augmentar al màxim el múscul de l'independentisme. El 2016, però no és el 2012. Ara és el moment, en paraules de Jordi Sànchez, "que aflorin els lideratges naturals, de gent enormement estimada al territori i que ha fet i fa molt bona feina. Ho haurem d'articular i vertebrar els pròxims dies perquè, com més plurals aconseguim mostrar-nos, més força tindrem."

Natàlia Esteve escrivia en el seu currículum de presentació a les passades eleccions: "Considero prioritari donar veu i poder de decisió REAL a les bases, el Dret ha de ser l'instrument per fer-ho possible, no l'excusa per obstaculitzar-ho."

Un gran encert, doncs, que el nou SN escollís aquesta dona jove, ben preparada, del barri de Sant Martí de Barcelona, per ser la vicepresidenta de l'ANC durant els propers dos anys.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jaume Marfany
Jaume Marfany
Filòleg
Opinió · Política catalana
Judici al procés d'independència
Opinió · Política catalana
2016: Un resum independentista
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Opinió · Política catalana
Del somriure a la decisió i el coratge
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Opinió · Política catalana
Enguany més que mai. A punt!
Opinió · Política catalana
Per un procés constituent, participatiu, inclusiu i transversal
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Idealistes i pragmàtics"
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
La fotografia · Política
Nou fracàs de convocatòria de Societat Civil Catalana
Recull de premsa · Política
Álvaro: " És ingenu pensar que una sortida per posar fi al procés seria el mateix que una solució del problema"
Indica publicitat