Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de de maig del 2013 | 16:58
Opinió
Fèlix Martí
Filòsof

Diplomàtics

Els sectors més informats de la societat catalana creuen que el camí cap a la independència ja és irreversible. El protagonitzen, per una banda, la ciutadania que ja no està disposada a sofrir més humiliacions culturals, polítiques i econòmiques.

Per altra banda, també està el govern de la Generalitat que fa costat a un president, Artur Mas, que no ha rebaixat gens l'itinerari definit després de la manifestació de l'Onze de Setembre de l'any passat.

S'ha entrat ja en plena guerra de la maquinària estatal espanyola contra la voluntat democràtica catalana i tot fa pensar que les forces unitaristes poden subordinar els procediments democràtics i l'estat de dret a la imposició de la seva ideologia. Segueixen defensant la seva integritat territorial amb doctrinarismes sacralitzats i apel·lacions a violències impresentables.

Una de les seves il·lusions és impedir les simpaties internacionals per la causa catalana. És en aquest front on s'haurien d'invertir esforços intel·ligents per part de Catalunya. Afortunadament, el treball diplomàtic no passa exclusivament per les ambaixades convencionals. En l'etapa actual és imprescindible utilitzar els serveis de tots els catalans que poden tenir accés a personalitats i estructures polítiques estatals i intergovernamentals per explicar les clares raons de la decisió de crear un nou estat d'Europa, la voluntat catalana de contribuir a l'estabilitat política internacional, la decisió de mantenir una solidaritat raonable amb Espanya i els altres països del món, i l'opció per un model més democràtic allunyat de corrupcions i de sectarismes. Es poden imaginar contactes des de la CIA al Vaticà passant per les organitzacions del sistema de les Nacions Unides i les diverses estructures europees. Queda poc temps i molta feina.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Fèlix Martí
Fèlix Martí
Filòsof
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Opinió · Política catalana
Judicialització inútil
Opinió · Política
L'arnada glòria de Rajoy
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Opinió · Internacional
La via turca?
Opinió · Política
Caricatura de l'estat de dret
Opinió · Política
La regressió espanyola
Indica publicitat