Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de gener del 2012 | 17:41
Notícia · Unió europea

ONG's denuncien la política lingüística de Bauzá a Europa

Eurolang i ELEN –de la qual l'OCB n'és membre- han enviat informació sobre l'assumpte als eurodiputats, a la Comissió Europea i al Consell d'Europa.

Tribuna Mallorca · Coincidint amb el lliurament de les primeres 500 al·legacions a l'avantprojecte de reforma de la Llei de Funció Pública, que va fer ahir el president de l'OCB, Jaume Mateu, des d'Europa, les primeres reaccions no s'han fet esperar.

Davyth Hicks, com a director de l'ONG Eurolang i també en nom de la nova ONG ELEN (de la qual l'OCB n'és membre), ha enviat informació sobre l'assumpte, amb caràcter d'urgència als eurodiputats, a la Comissió Europea i al Consell d'Europa. Hicks ha dit que "ens sembla increïble que el Govern de les Illes Balears estigui actuant sense tenir en compte les seves pròpies lleis, en aquest cas la Llei de Normalització Lingüística, amb el projecte de llei per a modificar els requisits lingüístics d'accés a la funció pública; a més a més de contravenir molts dels Tractats del Consell d'Europa, les clàusules contra la discriminació del Tractat de Lisboa i la Carta de Drets Fonamentals, de la qual Espanya és signant, l'avantprojecte que aixeca sospites sobre quines altres lleis l'actual Govern de les Illes Balears voldrà ignorar".

El Tractat de Lisboa, ratificat per Espanya, afirma que els estats membres de la Unió Europea hauran de "respectar la seva riquesa i diversitat cultural i lingüística". Des d'una perspectiva europea, la millor pràctica per a promoure la diversitat lingüística i la cohesió social, de la qual la Llei de Normalització Lingüística n'és exemple, és la prestació dels serveis públics en català, la llengua pròpia de les Illes Balears", ha conclòs Hicks.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat