Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de març del 2011 | 17:43
Notícia · Societat civil

La xarxa recorda Barnils, paradigma de la independència periodística, deu anys després

Els internautes rememoren la figura del periodista a través del Facebook i el Twitter

Ramon Barnils

El 14 de març del 2001 moria el periodista sabadellenc Ramon Barnils i Folguera, paradigma al nostre país de l'esperit crític i la independència periodística. Barnils, nascut l'any 1940, va col·laborar al llarg de la seva carrera als diaris Tele/eXprés, El Correo Catalán, Avui, La Vanguardia i El Mundo, i a les revistes Amb Potes Rosses, El Món, Ajoblanco i El Temps. També va treballar a les agències de notícies Europa Press i Agència EFE , on va impulsar el primer servei de notícies en català, els anys 80.

El periodista va estar a Catalunya Ràdio des del naixement de l'emissora en programes com 'El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico', i 'El mínim esforç', que presentava al costat de Quim Monzó i Jordi Vendrell. També va ser a les tertúlies d'actualitat política L'orquestra i Postres de músic i, ocasionalment, a L'internauta.

En el camp acadèmic, va ser professor de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona entre 1976 i 1985.

En motiu del desè aniversari de la seva mort, el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha volgut que la xarxa recordés la seva figura al Twitter a través del hashtag #Barnils i al Facebook. Des de l'Hemeroteca Ramon Barnils es poden recuperar alguns dels escrits que el periodista va publicar al setmanari El Temps.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat