Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de maig del 2011 | 18:45
Notícia · Societat civil

"En cap cas el TS es pot pronunciar sobre normes de rang legal i estatutari"

L'entitat en favor de la promoció i ús del català ha denunciat l'extralimitació de funcions que està exercint el Suprem a Catalunya, i ha afirmat que la independència judicial a l'Estat "està per sota de països com Nigèria".

Barcelona · Un atac a la convivència i a la cohesió social a Catalunya. La Plataforma per la Llengua ha qualificat d'aquesta manera les dues noves sentències del TS sobre la immersió lingüística, que s'han sumat a les tres que ja havia pronunciat el passat mes de gener, i que van validar la voluntat de dues famílies per sobre de la resta del país. "El Tribunal Suprem intenta forçar un canvi de model lingüístic educatiu i construir un conflicte social inexistent a Catalunya" ha indicat l'entitat.

La Plataforma per la Llengua ha afirmat que l'alt tribunal està excedint-se en la seva funció perquè "a efectes legals, aquestes sentències haurien de tenir efecte directe només sobre els casos denunciats, i no anar més enllà". L'entitat també ha denunciat que aquest canvi de sistema de l'ensenyament català que vol imposar el TS no està basat en cap criteri educatiu, pedagògic o lingüístic "sinó que obeeixen a interessos polítics" i ha volgut fer palesa "la poca credibilitat democràtica de l'Estat espanyol, on la independència judicial està per sota de països com Nigèria, l'Aràbia Saudita, Tailàndia o Bostwana".

Finalment, la Plataforma per la Llengua ha defensat la immersió lingüística,  un model "reconegut a nivell internacional" i que ha garantit i ha possibilitat que les persones que no tenien el català com a llengua materna " l'aprenguessin amb el mateix nivell de domini i perfecció que els que sí el parlaven com a llengua d'origen". "Aquest degotall de sentències només té una lectura política, d'atac al model educatiu català, amb l'objectiu de qüestionar-lo i de construir un conflicte social inexistent a Catalunya" ha conclòs la plataforma.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat