Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de de juny del 2016 | 00:00
Notícia · Societat civil

La CAL lliurarà demà els quinzens Premis Joan Coromines

Enguany la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana otorgarà els seus premis a La Bressola, Emma Vilarasau, Ràdio Terra, Josep Maria Espinàs i Miquel Desclot. A més, hi haurà un guardó especial a títol pòstum per a Muriel Casals. El lliurament dels Premis tindrà lloc demà dissabte  a les 19h, a l'Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès.

L'acte serà conduït per la periodista castellarenca Mireia Sans, i comptarà amb la participació d'Eliana Oliveira de Freitas, autora del llibre "Ajudeu-me. El crit d'una llengua que vol seguir viva".

En el decurs de l'esdeveniment també es presentarà el Cartell del Correllengua 2016, dissenyat per Anna Fenoy, i el Manifest de la present edició, escrit per Vicenç Villatoro.

L'apunt musical el posarà Mariona Roca, acompanyada d'Ivan Hinojosa i Giuseppe Costa.

Aquests premis són el reconeixement que la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, atorga des de l'any 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat com a poble.

Els guardonats

La Bressola, en reconeixement a l'esforç continuat al llarg dels darrers quaranta anys per promoure l'educació en català a la Catalunya Nord.

Emma Vilarasau, per la seva brillant trajectòria professional, que l'ha convertida en una de les millors actrius del teatre català i en català.

Ràdio Terra, per la iniciativa de fer una ràdio de comunicació popular per als Països Catalans, enfocada a la transformació social, amb criteris de pluralitat i diversitat.

Josep Maria Espinàs, en reconeixement a una llarga trajectòria d'activisme lingüístic i cultural, i a una intensa activitat creativa en llengua catalana.

Miquel Desclot (guardó local), en reconeixement a la seva tasca de difusió de la llengua catalana, principalment en els àmbits de la poètica, la prosa, l'ensenyament, la traducció i la música.

Muriel Casals (a títol pòstum), per la seva total implicació en la llengua i la cultura del nostre país, que la van convertir en una de les personalitats més influents en el panorama social, cultural i polític de Catalunya.

L'acte de lliurament serà obert al públic i caldrà inscripció prèvia. 

Per a més informació i confirmacions, les persones interessades poden adreçar-se al correu cal@cal.cat o bé al telèfon 93 415 90 02.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat