Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de d'abril del 2012 | 19:10
Notícia · Societat civil

El PP, contra el català a IB3

La comissió d'assumptes institucionals del Parlament balear ha rebutjat aplicar la llei d'IB3 perquè el català sigui la llengua vehicular de l'ens de comunicació.

Barcelona · Seguint la política d'aniquilació de la llengua pròpia a les Illes, aquesta setmana la comissió d'assumptes institucionals del Parlament balear ha rebutjat, pels vots contraris del PP, aplicar la llei d'IB3 perquè el català sigui la llengua vehicular de l'ens televisiu.

Després de l'eliminació del català com a llengua de les pel·lícules i les sèries a IB3, ara, el govern de Bauzá ha aconseguit que la televisió pública de les Illes no ofereixi en cap cas el seu servei de promoció i ús de la llengua pròpia del territori.

Sota el paraigües dels ajustaments econòmics, Bauzà ha  perseguit el català a les Illes Balears des de la seva arribada al poder. La seva política de destrucció cultural i lingüística ha generat multitudinàries protestes i mobilitzacions de la societat civil.

El nou govern balear ha protagonitzat retallades indiscriminades i no consensuades a les direccions generals de Política Lingüística, a IB3, a Ràdio i Televisió de Mallorca, a les entitats que treballen per la llengua catalana, al decret de mínims i als programes de reciclatge de català per als professors, entre daltres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat