Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de d'octubre del 2014 | 20:19
Notícia · Seguretat

Jornada bombers per la independència

Avui divendres 10 d'octubre ha tingut lloc, a Girona, la jornada tècnica Els bombers de la República catalana, organitzada per l'ANC i la seva sectorial Bombers per la independència.

Barcelona · La jornada ha tingut com a objectiu fer un repàs de què han sigut, què són i què poden ser en un futur Estat un cos nacional de bombers català. A la jornada han pres la paraula professionals diversos de la seguretat pública i bombers.

En primer lloc Marc Ferrer, historiador i bomber voluntari qui ha fet una exposició clara i didàctica dels diferents cossos de bombers que hi ha hagut en la història, acabant aen la situació actual. Tot plegat ha estat una explicació d'on vénen els bombers, quins són els seus condicionants i quines les seves necessitats de futur.

Després ha pres la paraula Miquel Sellarès, president del CEEC i un dels fundadors de l'ANC, qui ha fet una llarga exposició política sobre la necessitat de desacomplexar-se i tenir alhora consciència de seguretat nacional per tal de poder assolir un projecte engrescador i nou de seguretat intergal en el futur Estat català.

A continuació ha parlat Oriol Duch, bomber d'AENA, qui ha explicat la problemàtica d'aquest cos especialitzat i els reptes que hauria d'assolir un Estat català quant a la seguretat i la prevenció en els aeroports catalans. 

També Jaume Martí, històric dels bombers de Catalunya de la Generalitat i reconegut sindicalista de CCOO, ha fet un sentida i directa intervenció sobre els aspectes positius dels bombers catalans però també de les seves mancances, dificultats i quins haurien de ser els reptes a superar. 

L'última intervenció ha estat de Joan Romà, bomber de la Generalitat voluntari que ha sigut president durant molts anys de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya i qui ha explicat amb claredat quina és la problemàtica d'aquest cos voluntari imperscindible per a fer front a les emergències a Catalunya juntament amb els bombers professionals.

A continuació s'ha celebrat un animat debat i la jornada s'ha clausurat amb un dinar de germanor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat