Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de d'octubre del 2012 | 18:57
Notícia

Moment d'or per a Catalunya

El desperstigi en què es troba l'Estat espanyol a dia d'avui no té precedents. Si a la crisi econòmica i financera ─amb Bànkia com a estrella principal─ s'hi havia sumat ja la crisi política sobre les identitats no reconegudes al si del reino, ara se n'albiren de noves: PP i PSOE, eternament encarats, no aconsegueixen representar el paper d'únic director d'orquestra i el Titanic se'ls enfonsa.

Els analistes polítics no van errats en indicar que el moment per a Catalunya és d'or quant a emancipació nacional.

L'Espanya triomfant, aquella que es vanta del Siglo de Oro a totes les aules d'història dels centres d'ensenyament públics, es troba avui marcada per una decadència sense precedents. La repercussió internacional sobre un de les pitjors alumnes d'Europa, Espanya, ha passat aquesta setmana, fins i tot, per la Casa Blanca: el President dels Estats Units, Barak Obama, ha arribat a posar l'Estat espanyol com a exemple de la falta de reacció a la crisi econòmica.

Amb tot, les veus de l'ultratomba han tornat a revifar. Aquesta mateixa setmana l'ex-president espanyol José Maria Aznar, en la línia Vidal-quadrista, Wertiana i d'alguns militars espanyols retirats, ha cridat l'Estat espanyol a recentralitzar les autonomies de nou, a retornar el país quaranta anys enrere i a mantenir Catalunya essent espanyola. De retruc, la caixa dels trons a can PP ha esclatat.

Sánchez Camacho, sota la mirada complaent de Rajoy ─qui ja ha tallat de soca-rel el cap d'Esperanza Aguirre durant aquesta mateixa legislatura─, ha desdit Aznar assegurant que el model autonòmic és més viu que mai. Davant els dos fronts subterrànis del partit dels populars s'hi troba el PSOE, amb més de dos ─i de tres i de quatre─ fronts interns oberts, deixant marxar les magnífiques oportunitats que li brinda el govern i entestat en alinear-se en la postura antidemocràtica d'amenaçar i no reconèixer drets fonamentals al seu propi territori.

Que quedi clar, senyors veïns: prohibir un referèndum és fer un ridícul internacional de por, a no ser que l'objectiu del govern sigui ser comparat amb estats sense desenvolupar o en vies de desenvolupament. Titllar una consulta popular d'antidemocràtica, amenaçar amb les forces de seguretat espanyoles i fer dimitir càrrecs polítics per defensar processos pròpiament  democràtics és fer el ridícul. De moment les conseqüències a Catalunya no s'aturen: parlamentaris europeus, col·legis professionals del país, petites i mitjanes empreses de Catalunya i una vasta societat civil encapçalada per l'ANC ja dónen suport a l'Estat propi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat