Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de de juliol del 2011 | 18:10
Notícia · Política

Salvador Esteve és investit president de la Diputació de Barcelona amb els vots de CiU, PSC, PPC i ERC

La federació trenca amb més de tres dècades d'hegemonia dels socialistes i domina les quatre diputacions del Principat.

ACN · El convergent Salvador Esteve, de l'ala històrica i sobiranista del partit, ha estat investit president de la Diputació de Barcelona gràcies a un pacte entre CiU i PPC, i pel qual Alberto Fernández Díaz serà el primer vicepresident. En el ple de constitució han pres possessió els 51 diputats de la demarcació segons els resultats de les últimes eleccions: 20 de CiU, 19 del PSC, 6 del PPC, 4 d'ICV-EUiA i 2 d'ERC. Els nous diputats han investit com a president Esteve Soler per 47 vots a favor i 4 en blanc. En el discurs d'investidura, Soler ha expressat el compromís de suport econòmic als ajuntaments, la simplificació administrativa, la millora dels serveis socials i el suport als emprenadors, a més del compromís de transparència i l'austeritat.

Dels 51 diputats, han votat a favor de la investidura d'Esteve els diputats de CiU, PPC, PSC i ERC, i han votat en blanc els 4 diputats d'ICV-EUiA. El portaveu d'aquest grup ha assegurat que el "retrocés" pel municipalisme català que "pot representar" l'acord entre CiU i PPC els "preocupa molt", però desitgen que sigui "només conjuntural".

Josep Mayoral, portaveu del grup del PSC, ha assegurat que, després del "fet dolorós" de deixar de ser la primer força al plenari, han votat a favor de la investidura d'Esteve perquè és un candidat que "els mereix molt respecte" i perquè volen contribuir a "generar lideratges forts". El portaveu d'ERC, Jordi Portabella, ha explicat que malgrat no "compartir" el pacte entre CiU i PPC han votat a favor del candidat perquè "la societat no està per romanços".

Després de prendre possessió del càrrec, en un acte en què també hi era present el conseller d'Interior, Felip Puig, el nou president ha pronunciat el discurs d'investidura en el qual ha expressat els seus eixos de govern. El primer dels quals és el compromís de suport econòmic i d'assistència als ajuntaments. "Els hem de fer la feina més fàcil, els hem d'ajudar tant com puguem", ha dit. Esteve ha advertit el seu compromís amb la simplificació administrativa, la millora dels serveis socials i el suport als emprenedors, qüestió, aquesta última, en la qual la Llei òmnibus "ajudarà", en paraules del president.

Mentre s'ha celebrat l'acte de constitució del plenaria de la Diputació i la investidura de Salvador Esteve, algunes desenes de persones de la Secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona es manifestaven a les portes de l'edifici de la Diputació contra les possibles retallades en els pressupostos del 2012 a la institució.

Esteve, que ha reiterat la seva defensa del "municipalisme humanista" del qual prové, ha emfatitzat la seva confiança en els treballadors de la Diputació, que ha de ser un "exemple de bona administració". El nou president s'ha compromès també a presidir la institució amb "transparència" i "austeritat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat