Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de novembre del 2011 | 18:29
Notícia · Política

"L'economia requereix intervenció pública. Els països que millor han aguantat tenien un sector públic potent"

El candidat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha defensat la reactivació econòmica a través de dues vies: "La capacitat de l'empresa privada de dinamitzar l'activitat econòmica i de la del sector públic per estirar del carro".

Joan Coscubiela

Barcelona · A una entrevista concedida al diari El Punt -AVUI, Coscubiela ha dit que aquestes dues mesures s'han d'emmarcar, alhora, en una reforma fiscal "per gravar fiscalment les rendes del capital, les SICAV i l'especulació": "L'economia requereix intervenció pública: regulant –cada cop ha de ser més global– i prestant serveis. La prova que això sí que funciona és que els països que sempre han estat més eficients, més justos i que millor han aguantat la crisi són aquells que tenien un sector públic i un estat del benestar més potent: els països nòrdics, per exemple".

En aquest aspecte, Coscubiela ha sentenciat que el problema que viu a dia d'avui l'Estat espanyol no és de deute públic, sinó privat: "El problema de les mesures d'intervenció de Zapatero és que les mesures es van retirar abans de temps i que el deute privat s'ha col·lapsat". El candidat d'ICV-EUiA ha denunciat que el sistema fiscal actual "beneficia els bancs i penalitza les pimes: el tipus efectiu de l'impost de societats per a les pimes és del 23%, el de les grans empreses és el 20,5% i el dels bancs és el 15%".

Finalment, Joan Coscubiela ha alertat que en un escenari amb majoria absoluta del PP "serà més determinant l'autoritat moral per fer oposició que la quantitat de diputats que es tingui" perquè quan hi ha majories absolutes "el volum de diputats de l'oposició és de relativa importància", mentre que el més important és "tenir autoritat moral".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat