Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de maig del 2011 | 18:56
Notícia · Política

L'Audiència ordena que s'admeti la querella contra Garcia Albiol

L'alcaldable del PP a Badalona, guanyador de les eleccions, havia afirmat que els gitanos romanesos eren a la ciutat "per delinquir". Unes declaracions que xocarien amb el seu dret a l'honor.

ACN · L'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs de SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya contra l'auto del jutjat d'instrucció 2 de Badalona, que arxivava la querella contra el candidat del PP a l'alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol, per les seves declaracions sobre els romanesos d'ètnia gitana. Segons Garcia Albiol, aquest col·lectiu era a la ciutat "per delinquir".

Dos dies després que Garcia Albiol s'hagi proclamat guanyador de les eleccions municipals, l'Audiència ordena que el jutjat de Badalona admeti la querella i acordi les diligències que consideri oportunes perquè el dret d'expressió de Garcia Albiol ha "xocat" amb el dret a l'honor dels gitanos romanesos.

Els magistrats de l'Audiència de Barcelona que porta el cas entén que en l'actual moment del procés judicial no s'ha de valorar si les declaracions Garcia Albiol reuneixen "tots els elements" necessaris per determinar si s'ha produït un delicte, sinó simplement si hi hagut "indicis" per poder continuar endavant amb el procés.

En aquest sentit, consideren que les declaracions de Garcia Albiol sobre els romanesos d'ètnia gitana "són injurioses i atempten contra l'honor" d'aquest col·lectiu. D'altra banda, entenen que aquestes manifestacions de Garcia Albiol "poden estar emparades pel dret a la llibertat d'expressió i informació", pel fet de ser un candidat a l'alcaldia de la ciutat.

El xoc entre aquests dos drets no es pot resoldre, segons l'Audiència de Barcelona, en aquest moment del procés i és per això que ha admès el recurs de SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya. "En el moment processal oportú es farà un judici de ponderació dels dos drets en conflicte", expliquen en l'auto fet públic aquest dimarts.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat