Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de març del 2011 | 17:53
Notícia · Política

Laporta trenca amb Solidaritat i es perpetua la divisió independentista

Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta, no repetirà l'acord que el vincula a Solidaritat Catalana en aquestes eleccions municipals. El motiu oficial del trencament és la divergència estratègica per concórrer a Barcelona, tot i que la pèrdua de pes de l'expresident del Barça a la coalició hi ha pogut influir.

Joan Laporta i Jordi Portabella

Laporta vol configurar una coalició indepedentista sense vets, mentre que des de Solidaritat l'aposta és la de concórrer en solitari a Barcelona a no ser que el candidat per ERC i RCat, Jordi Portabella, es retiri i deixi pas a un independent escollit en primàries. Una condició que no va acceptar el propi Portabella, que en una entrevista a Tribuna.cat ja va afirmar que estava obert a participar en un procés de primàries, però sense que es vetés a ningú.

Laporta considera que a Barcelona hi fa falta una "gran coalició" independentista i, en aquest sentit, ja ha emès un comunicat afirmant que Democràcia Catalana no repetirà amb Solidaritat i, en un principi, es presentarà al costat d'ERC i Rcat. El propi Portabella ha admès l'existència de converses amb Laporta i el fet que el dirigent hagi fet oficial el trencament amb Solidaritat és una mostra que aquestes han fructificat en un acord que es coneixerà els propers dies. Tot i que en un primer instant l'alcaldable d'ERC i RCat ha afirmat que abans de parlar de números i presències en la llista havien de posar-se d'acord amb el programa, Portabella ha explicat que Laporta tindria assegurada l'entrada al consistori pel seu pes i "importància". Les travesses, doncs, apuntarien probablement a un número dos per Laporta, que faria tàndem amb Portabella.
La imatge del divorci ha estat l'absència de l'expresident del FC Barcelona al dinar convocat per Solidaritat
Tot i que les diferències estratègiques expliquen aquest trencament, no és menys cert que Laporta ha anat perdent pes progressivament al si de la coalició en benefici d'Alfons López Tena i Uriel Bertran, que han sortit reforçats del Congrés de fa unes setmanes. Des que Solidaritat, després d'irrompre al Parlament, va confirmar la seva intenció de presentar-se a les eleccions municipals, Laporta va apuntar reiteradament la seva voluntat de presentar-se a Barcelona. La resposta de Bertran i López Tena era que els Estatuts li ho impedien, tenint en compte que Laporta és diputat. El distanciament ha anat augmentant  i s'ha fet visible al llarg de la setmana, fins que el trencament definitiu s'ha fet avui. La imatge del divorci ha estat l'absència de l'expresident del FC Barcelona al dinar convocat per Solidaritat Catalana per la Independència, que havia de servir per apropar posicions i evitar el que, finalment, ha succeït.

Laporta ha justificat la seva absència per "l'espectacle mediàtic" desfermat arrel de la convocatòria del dinar, i ha conclòs el seu comunicat afirmant que resta a la disposició de SI en cas que aquests vulguin formar part d'una gran coalició independentista a Barcelona. D'altra banda, Solidaritat Catalana per la Independència ha fet una crida a reforçar el seu projecte i ha mantingut la seva oferta de formar una gran coalició amb un candidat independent.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat