Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Diumenge, 20 de de novembre del 2011 | 23:21
Notícia · Política

El PP arrasa a l'Estat i el PSOE s'ensorra

Mariano Rajoy serà el proper president del govern espanyol al assolir la majoria absoluta amb 186 diputats. Rubalcaba, que no s'ha pogut desempellagar del llast de la gestió de govern, lidera la patacada del PSOE, que es queda amb 112 escons.

El PP obté una còmoda majoria absoluta en aquestes eleccions generals, amb 186 diputats, mentre que el PSOE es queda amb 112. Alfredo Pérez Rubalcaba perd 57 diputats respecte els que va aconseguir el PSOE el 2008. Rajoy supera la majoria absoluta dels populars aconseguida l'any 2000, amb 183 diputats. CiU es manté com a tercera força amb 16 diputats. L'esquerra abertzale –Amaiur- obté 7 diputats i entren al Congrés dues noves forces polítiques, amb un escó cadascuna, els valencians Compromís i Foro Asturias, el partit de l'exministre Francisco Álvarez-Cascos. Destaca que IU passa dels dos diputats que va aconseguir el 2008 a un total d'11 en aquests comicis. El PP passa de 154 diputats l'any 2008 a 186 mentre que el PSOE passa de 169 a 112. CiU es manté com a tercera força política a l'Estat i passa de 10 a 16 diputats.

El PNB es queda amb cinc diputats, un menys que en les passades eleccions, i UPyD passa d'un a cinc. ERC manté els 3 diputats i Coalició Canària els dos, igual que el BNG. Compromís obté un diputat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat