Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de de març del 2010 | 14:47
Notícia · Política

Fiança de rècord

Reproduïm de Tribuna Mallorca · El jutge ha seguit al peu de la lletra les recomanacions dels fiscals, i ha romput així totes les "porres" que preveien una rebaixa de la petició de fiança penal: 3 milions d'euros

és el que haurà de pagar Jaume Matas si no vol acabar les vacances en companyia del seu exdirector general Jaume Massot i el seu amic Javier Rodrigo de Santos. Una fiança rècord, la més alta de la història a un polític de tot l'estat. No osbtant, la resolució judicial li dóna a l'expresident un cert marge de maniobra, ja que, si bé té 72 hores per dipositar la fiança, aquestes són "hàbils", és a dir: de dies laborables.

L'inici de la Setmana Santa, dijous, significa que, de fet, té de termini fins dimecres que ve a les 12 de la nit. Un temps que no li permetrà escatimar presses, tanmateix: i és que 3 milions d'euros és molt. I, en teoria, per molt estafador que sigui, Jaume Matas no disposa d'un patrimoni tan gran com per cobrir-los. Podria demanar avals, però aleshores el deute amb els bancs seria altíssim, i ara que ja no té feina -sense passaport, no pot tornar als Estats Units-, i quedaria arruïnat. També pot demanar ajuda als amics: però és que Jaume Matas ja no té amics. Ho hem vist aquests dies, que ningú dels seus antics aliats i incondicionals ha volgut donar la cara per ell, dins o fora del PP. 

A més, Matas, com el seu cunyat Fernando Areal, s'hauran de presentar cada dia 1 i dia 15 de cada mes als jutjats, ja que jutge i fiscals pensen que hi ha risc de fuga. L'ex-president del Govern, ex-ministre, ex-líder indiscutible del PP, de la Nueva Mallorca i ex-militant de base està acusat de nou delictes que li poden suposar fins a 24 anys de presó.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat