Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de novembre del 2010 | 16:38
Notícia · Política

Alícia Croft' o la burda estratègia del PP en immigració

Barcelona · No ha esperat massa el PP català en retirar el videojoc en què es podia disparar' a immigrants il·legals perquè l'empresa programadora hi faci uns "ajustos tècnics" -gran eufemisme d'Alícia Sánchez-Camacho. El videojoc Alícia Croft' -una barreja del nom de la candidata del PP amb el cognom de la protagonista d'un conegut videojoc- mostrava a Sánchez-Camacho volant sobre la gavina Pepe i disparant "bombetes" per convertir zepelins independentistes en globus amb les banderes catalana i espanyola o immigrants il·legals caient amb paracaigudes que es convertien en una senyal d'"STOP il·legals".

Deixant de banda la idoneïtat de l'ocurrència -Alícia Croft' i gavina Pepe' mereixen passar a la posteritat- el joc mostra que el discurs del PP respecte la immigració es troba molt a prop de les posicions xenòfobes que representen partits com els de Josep Anglada. Que Sánchez-Camacho parli ara "d'ajustos tècnics" referint-se que la icona havia de ser contra les "màfies il·legals" no deixa de ser una broma de mal gust, especialment quan la candidata passeja orgullosa amb el candidat del PP a Badalona, García Albiol -denunciat per fer un pamflet sobre immigració en què hi havia la fotografia d'un cartell de no queremos rumanos'- i l'eurodiputada de l'UMP (el partit de Nicolàs Sarkozy), Marie-Thérèse Sanchez-Schmid, en plena polèmica per les deportacions de gitanos de França a Romania.

De fet, retirat o no, amb o sense ajustos, el videojoc ja ha complert amb la seva funció. Un fet així no els restarà vots, però potser sí que convencerà a indecisos que s'estaven plantejant de votar altres opcions encara més escorades a l'ultradreta. Si és que això és possible...

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat