Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de juliol del 2010 | 15:41
Notícia · Política

López Tena i Uriel Bertran dimiteixen dels seus càrrecs a CiU i ERC després del vet de la Mesa

Barcelona · El jurista i militant de CiU, Alfons López Tena, i el diputat d'ERC, Uriel Bertran, han anunciat que, arran de la decisió de la Mesa del Parlament de no acceptar ara a tràmit la IP i la ILP per fer un referèndum sobre la independència, abandonen els consells nacionals dels seus respectius partits. Ambdós, però, continuaran militant a les seves formacions, i Bertran ha assegurat que no renuncia a figurar al número 14 de la llista ni a ser cap de llista per Badalona.

En roda de premsa, López Tena ha dit que la seva dimissió és una "decisió personal" que ha pres perquè creu que els partits han posat per davant la seva posició política "contrària a la democràcia". En roda de premsa, López Tena, que milita a CDC des de 1989, ha mostrat el seu "desacord radical" amb el partit, tot i que ha explicat que intentarà "canviar les coses des de dins" en comptes d'abandonar la formació política.

El jurista ha dit que no entén que la mesa hagi reconsiderat la decisió que va prendre el mes de juny d'admetre a tràmit la IP i ha assegurat que pel que fa al pla B que van presentar, la ILP sobre la consulta no referendària, "si la mesa del Parlament detecta defectes de forma ho ha de comunicar als promotors perquè en el termini de 15 dies ho puguin esmenar, mentre que en aquest cas no hi ha hagut cap comunicació".

"La resposta dels partits polítics catalans a la manifestació del 10-J és que el poble està per manifestar-se i per votar-los a ells, però no volen deixar que el poble pugui votar lliurement una iniciativa si no surt dels propis partits", ha afirmat López Tena. Pel jurista, aquesta reacció es deu a la "partitocràcia" existent, on "només les cúpules dels partits tenen la capacitat de decisió", mentre que al "poble li toca votar cada quatre anys i de tant en tant manifestar-se a efectes que després ells puguin continuar el seu joc", ha afegit.

Morrió
Per la seva banda, el diputat d'ERC, Uriel Bertran, ha explicat a l'ACN que aquest mateix migdia ja ha comunicat al president d'ERC, Joan Puigcercós, la seva decisió i que en les properes hores li farà arribar la carta de dimissió formal com a conseller nacional. Bertran ha pres la decisió pel vot contrari d'ERC a la ILP que havia presentat. El també portaveu de la Coordinadora de les consultes sobiranistes ha mostrat el seu disgust amb el fet que la direcció d'ERC l'hagi situat al número 14 de la llista per Barcelona, cosa que fa altament improbable que pugui repetir com a diputat, tenint en compte que ERC en té 11 en aquesta demarcació.

Bertran ha afegit que la decisió dels partits polítics catalans "és vergonyosa" i un acte de "covardia política", perquè posa "un morrió" al poble català, i ha afegit que el sistema "està podrit".

Davant la decisió de l'encara diputat republicà, ERC ha advertit a Bertran que si vol dimitir formalment del consell nacional haurà de renunciar al seu escó al Parlament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat