Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de novembre del 2016 | 12:06
Notícia · Política catalana

Pascal: "El nostre objectiu és convèncer i eixamplar la base social a favor del sí des del carril central"

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha comparegut en roda de premsa després del primer Comitè Nacional de la formació i ha subratllat que "el nostre objectiu és convèncer, volem eixamplar la base social a favor del sí i enfortir el projecte del partit construint grans majories des del carril central".

Pascal ha englobat aquesta voluntat en els eixos estratègics de treball del Comitè Nacional, que es tracta d'un òrgan de deliberació política. En aquest sentit, la coordinadora general ha explicat que "despleguem aquests objectius mitjançant tres fases: un maridatge permanent entre territori i àmbits per enfortir la base i el projecte; acabar el desplegament local de cara a les futures eleccions municipals i treballar amb els associats fent el traspàs de CDC i incorporant gent nova".



La coordinadora general ha anunciat un gran acte pel 17 de desembre per tal de presentar la imatge gràfica del partit i ha recordat que s'han presentat 156 propostes de logotip. "Primer reunirem un equip tècnic i després prendrem la decisió des de l'executiva", ha explicat.



Sobre els actes commemoratius amb motiu de la mort de Fidel Castro, Pascal ha recordat que "dissabte ja vam ser contundents i vam mostrar-nos astorats per les valoracions que es van fer de la seva mort". La coordinadora general ha emfatitzat que "som demòcrates i no ens emmillarem en cap dictadura ni de dretes ni d'esquerres" i ha afegit que "és inacceptable que hi hagi posicionaments còmplices amb aquest règim". Pascal ha subratllat que  "la democràcia no té fases" i ha recordat que "si algú té segell d'autor en la construcció de l'estat del benestar són les democràcies occidentals".



D'altra banda, Marta Pascal ha volgut posar en valor la presència de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, a la conferència d'educació a Madrid on "anirà a exigir de nou la derogació de la LOMCE" i ha recordat que el Congrés dels Diputats "va aprovar una proposta del Partit Demòcrata en aquets sentit, ja que no és un bon model ni tampoc una llei educativa de país""El nostre model és la LEC", ha afegit.



Sobre la proposició de llei que Junts pel Sí i la CUP han entrat al registre del Parlament i que grava els actius no productius, Pascal ha explicat que "una de les nostres fites és la lluita contra el frau fiscal i aquesta llei va dirigida contra aquells que volen amagar el seu patrimoni a través de societats". Segons la dirigent , el text "ajuda a consolidar la lluita contra el frau fiscal i enforteix les classes mitjanes" i ha mostrat la seva satisfacció perquè "la CUP hagi entès que l'objectiu prioritari és la lluita contra el frau fiscal i no estigmatitzar aquells que lluiten pel teixit productiu del nostre país".



A preguntes dels periodistes, Pascal ha valorat l'anunci de Xavier Garcia Albiol i Inés Arrimadas de sol·licitar una reunió amb Mariano Rajoy si el president Puigdemont no assisteix a la cimera de presidents. La coordinadora general ha recordat a Arrimadas que "ella és la cap de l'oposició i que qui interlocuta amb el govern espanyol és el president de la Generalitat o la persona en la que ell delegui".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat