Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de febrer del 2015 | 19:32
Notícia

La CUP, de transcendir el municipalisme al 24M

Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP), que van arribar al Parlament amb un domini prou representatiu del món muncipal, enfronten ara les municipals del proper maig amb l'objectiu de consolidar-se i bindar el 27S.

Barcelona · Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) s'han mogut com peix a l'aigua en territori municipal. L'àmbit local és, de fet, on la CUP s'ha sentit més còmoda. Ara, però, mira d'encarar un dels seus reptes més transcendentals --que també ho és per Catalunya--: les municipals del proper 24M i les posteriors plebiscitàries.

El principal flancs d'acció de la CUP és ara el creixement en territori municipal desconegut, a fi d'assentar les bases d'un domini territorial i compensar totes les previsions de les enquestes, que auguren el "tsunami" Podemos.

El blindatge del 27S, en aquest sentit, depèn de la lluita dels partits sobiranistes i independentistes per la consolidació d'un territori eminentment independentista a les properes municipals.

El mapa de les municipals, doncs, serà una prèvia del resultat que donaran les plebiscitàries del 27S. Per tant, més enllà d'assegurar la corona de l'àrea metropolitana de Barcelona i les comarques gironines, la CUP mira d'assegurar-se el lloc a la resta de municipis --mitjans i petits-- on el vot sobiranista és clau.

Amb aquest mapa d'acció, la CUP ha iniciat ja algunes coalicions: a Sant Cugat, Sant Celoni o Balaguer el soci és Procés Constituent; a Badalona o Granollers es negocia amb EUiA, es persegueix també l'entesa amb les Candidatures Alternatives del Vallès; i a Vilassar de Mar i Caldes de Montbui fins i tot l'aliança inclou ICV. A Barcelona i altres municipis, però, els ecosocialistes formen part de candidatures amb la marca o l'esperit de Guanyem, en ocasions juntament amb Podem.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat