Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 12 de de maig del 2014 | 19:48
Notícia

La CAL premia Víctor Alexandre, 'La Primera Pedra' de RAC1, els Cinemes Boliche, Carles Belda i Patrícia Gabancho

La CAL ha celebrat la XIIIa edició dels Premis Joan Coromines aquest cap de setmana on ha atorgat els premis Joan Coromines d'enguany a associacions i personalitats destacades per la seva tasca a favor de la normalitat del català.

Barcelona · La CAL, entitat que treballa fermament per combatre el conflicte lingüístic latent a Catalunya i a favor dels drets lingüístics dels catalans, ha premiat aquesta setmana el periodista Víctor Alexandre, el programa de ràdio 'La Primera Pedra' de RAC1, els Cinemes Boliche, Carles Belda i Patrícia Gabancho.

El periodista esportiu de TV3 Xavier Valls ha estat l'encarregat de conduir la celebració dels premis, que enguanya han volgut subratllar la tasca de Víctor Alexandre, per la seva dilatada trajectòria com a periodista, assagista i dramaturg, amb més de quaranta anys de compromís social i nacional amb el país.

La XIII edició dels premis Joan Coromines també han atorgat el guardó a La Primera Pedra de RAC1, un programa dirigit per Jordi Margarit, amb més de dotze anys en antena, que es distingeix per informar sobre tots els esdeveniments relatius a la cultura catalana, entre ells el Correllengua.

Per la seva banda, els Cinemes Boliche han estat guardonats pel seu "intent reeixit de normalització del cinema en versió subtitulada majoritàriament en català", Carles Belda ha rebut el guardó en reconeixement a la seva trajectòria com a músic compromès en tots els àmbits de la música tradicional catalana, i Patrícia Gabancho, en reconeixement al seu activisme literari i periodístic compromès amb els moviments socials, urbanístics i sobiranistes del país.

Els Premis Joan Coromines són el reconeixement anual de la CAL a persones i institucions que treballen per la defensa i el foment de la llengua i la cultura catalanes. Enguany, els guardonats han estat l'assagista, periodista, dramaturg i novel·lista Víctor Alexandre; els Cinemes Boliche de Barcelona; el programa "La Primera Pedra" de RAC1; la periodista i escriptora Patrícia Gabancho i el músic Carles Belda. ospitalet de Llobregat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat