Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de novembre del 2011 | 16:52
Notícia · Illes Balears

L'OCB demana a Bauzá que escolti el clam del sector cultural i que no mati la cultura

L'Obra Cultural Balear demana al president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, que escolti el clam dels sectors culturals i que rectifiqui la seva política cultural i lingüística. L'entitat fa extensiva aquesta reivindicació a les màximes autoritats del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma.

Redacció: Tribuna Mallorca · L'OCB constata que la gala de lliurament dels Premis Escènica, que tengué lloc ahir al Teatre Principal de Palma, només és la darrera gota que demostra el malestar del món de la cultura amb la política de retallades impulsada per les institucions d'autogovern. La crida feta ahir pel sector teatrals, segons l'entitat, s'afegeix a la dels escriptors, músics i dibuixants de còmic, que s'han manifestat contra la política impulsada per les institucions de Balears.

L'OCB s'afegeix a la crida feta ahir pel sector teatral i també demana a Bauzá que no mati la cultura. L'entitat considera inacceptable, a més, l'abandonament d'un sector que, juntament amb l'audiovisual, havia creat llocs de feina i un teixit econòmic incipient. L'OCB considera que l'executiu fa polítiques, davant la crisi econòmica, que són un exemple de manca de creativitat, d'imaginació i de visió de futur.

L'OCB recorda que fomentar la cultura i la llengua pròpies és una obligació legal per a les institucions

És evident, per a l'entitat, que la diversificació de l'economia de les Illes Balears passa pel desenvolupament d'uns sectors –el cultural i l'audiovisual- que aporten un gran valor afegit, que promouen la formació i les senyes d'identitat pròpies, i que són mediambientalment més sostenibles. L'OCB recorda, a més, que fomentar la cultura i la llengua pròpies és una competència exclusiva i, per tant, una obligació legal per a les institucions de la Comunitat Autònoma.

L'OCB considera que el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma han començat molt malament en matèria de política cultural, i que això tendrà efectes negatius per al sector i per a l'economia de les Illes Balears. L'entitat demana a les tres institucions que rectifiquin la seva política de retallades en aquest àmbit i que recuperin la voluntat de consens que ha caracteritzat tots els governs de les Balears del restabliment de la democràcia ençà

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat