Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de setembre del 2011 | 17:30
Notícia · Illes Balears

Endavant interromp el president del Govern durant l'acte inaugural de la UIB

Endavant Mallorca i diversos membres de la campanya recentment impulsada en defensa del català han boicotejat aquest matí la intervenció del president del Govern balear, José Ramón Bauzá, durant l'acte inaugural del curs de la Universitat de les Illes Balears.

Palma · Una quinzena de persones, distribuïdes en grups de dues dins la Sala d'Actes de l'Edifici Jovellanos del campus de la UIB han interromput el discurs de Bauzá en set ocasions diferents, aixecant-se de la seva cadira i alçant els cartells de la campanya "Tenim la paraula: a Mallorca, en català".

Mentre s'alçaven de la cadira, els membres d'Endavant i de la campanya per la llengua han cridat lemes a favor del català en la sanitat i l'ensenyament, i també d'altres com "el Bilingüisme és espanyolisme", "som mallorquins, xerram català", "volem viure en català" i "el mallorquí és català". D'aquesta manera, el president del Govern ha hagut d'aturar el seu discurs en set ocasions diferents davant una gran expectació mediàtica i les més de 200 persones aplegades a la sala.

Endavant Mallorca ha recordat que aquesta és la primera acció de la campanya, i que estan disposats a combatre totes les agressions al català

Part del públic també ha mostrat el seu suport a alguns dels independentistes, acomiadant-los entre aplaudiments. A l'acte hi ha assistit, a més de la rectora i el president del Govern, diversos càrrecs de l'executiu de Bauzá i professors de la universitat.

Per la seva banda, el SEPC ja ha traslladat a Endavant i a la resta de membres de la campanya pel català el suport a la seva lluita i a l'acció que aquest matí s'ha produït dins la universitat. Endavant Mallorca ha recordat que aquesta és la primera acció de la campanya, que tot just va començar dilluns i des de la qual estan disposats a combatre totes les agressions al català plantant cara als polítics i empresaris responsables dels atacs a la llengua.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat