Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de de novembre del 2012 | 18:04
Notícia · Illes Balears

Els deliris antimallorquins de José Ramón Bauzá

La castellanització de les Illes Balears és imparable. En la seva tasca de defensar la llengua i cultura pròpies de les Illes, l'Obra Cutural Balear (OCB) ha denunciat aquesta setmana el deliri antimallorquí del Govern Bauzá, que ara ha dut el líder del Govern de les Illes a fer sortir les Illes Balears de l'Institut Ramon Llull.

Barcelona · A través de retallades indiscriminades i no consensuades a les direccions generals de Política Lingüística, a IB3, a Ràdio i Televisió de Mallorca, a les entitats que treballen per la llengua catalana, i als programes de reciclatge de català per als professors, el Govern de José Ramón Bauzá va començar un camí d'extermini de la cultura pròpia ja a dia d'avui imparable i dificilment irreversible.

L'apartheid lingüístic i cultural a les Illes ha patit episodis tan durs com l'exclusió del català com a requisit per al funcionarat de les institucions del territori o la castellanització de la toponímia de Maó. Aquesta setmana Bauzá ha anat encara molt més enllà en fer sortir les Illes Balears de l'Institut Ramon Llull.
És ridícul que el Govern estigui entrant i sortint de l'Institut Ramon Llull cada vegada que hi ha un canvi de polític"
L'Obra Cultural Balear ha denunciat aquesta setmana aquesta agressió contra la cultura i la llengua pròpia de les Balears, i ha considerat "ridícul" que el Govern estigui "entrant i sortint de l'Institut Ramon Llull cada vegada que hi ha un canvi de polític". Segons l'OCB aquesta decisió és una demostració "clara" de "manca de visió institucional i de país". "La llengua i la cultura pròpies no són patrimoni de cap govern ni de cap força política, l'obligació de l'executiu és promoure'n la projecció exterior" ha reblat l'OBC a un comunicat.

L'OCB ha sentenciat que "només des de la imaginació més malaltissa" es pot confondre la promoció dels creadors de les Illes Balears amb un projecte polític determinat i ha anunciat que presentarà en les properes setmanes un projecte per tal que l'Institut Ramon Llull continuï la seva tasca i evitar que aquesta situació "ridícula" s'esdevingui cada vegada que hi ha un canvi de Govern.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat