Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 2 de de desembre del 2011 | 17:37
Notícia · Illes Balears

El TSJIB enderroca la immersió a les aules de les Illes

Estocada mortal del català a les aules de les Illes. En conjunció amb la voluntat del Govern Bauzá de fer desaparèixer el català de les aules de l'ensenyament Infantil i Primari, el TSJIB ha tombat el sistema de mínims de presència del català a les aules de les Illes Balears.

Barcelona · El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat aquest passat 22 de novembre una sentència amb la qual ha permès a una família de les Illes escolaritzar el seu infant única i exclusivament en llengua castellana. La sentència pot marcar un precedent al territori, donat que tomba, en un cas concret, la presència del català a les aules, un acord que es va assolir de manera consensuada.

Aquesta sentència és una altra de les passes enrere en la involució persistent i contstant que viu la llengua pròpia a les Illes Balears. Després de les retallades ─indiscriminades, no consensuades i gens justificades en matèria econòmica─ a les direccions generals de Política Lingüística, a IB3, a Ràdio i Televisió de Mallorca, a les entitats que treballen per la llengua catalana, al decret de mínims als programes de reciclatge de català per als professors, i als cursos de català que s'oferten públicament, ara ha tocat el torn al decret de mínims establert en l'educació de les Illes.

La sentència emesa pel TSJIB ha permès als pares denunciants escollir la llengua vehicular amb què s'escolaritza el seu infant durant l'ensenyament Infantil i el primer cicle de primària, i alhora ha dictaminat que el castellà sigui vehicular. Aquesta sentència confirma la ruptura definitiva del consens sobre la llengua que es va assolir al territori i de manera comuna just en el restabliment de la democràcia, i s'encamina en la direcció que el PP de les Illes ja va prendre des de la seva arribada al Govern.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat