Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de desembre del 2015 | 11:14
Notícia · Cultura

Presentació del llibre "Desmuntant Societat Civil Catalana" de Jordi Borràs

Ahir a la tarda es va fer la  presentació a Barcelona del llibre d'investigació periodística  "Desmuntant Societat Civil Catalana" del fotoperiodista Jordi Borràs. La presentació va anar a càrrec del mateix autor així com del president del Grup de periodistes Ramon Barnils que n'ha escrit el pròleg.

Borràs va explicar els orígens de SCC i va sentenciar que l'entitat "està feta de dalt a baix i per una mà negra" i que "Hi ha cercles de poder que han volgut crear SCC". El periodista també ha explicat que en el llibre es detalla com es financia l'entitat i els seus lligams amb el govern espanyol.

A l'acte també hi van participat el director del Món que va elogiar el treball d'investigació fet per Borràs amb aquest llibre i que va titllar SCC  com "l'intent més seriós per fer que l'espanyolisme fos civilment presentable" i Marcus Pucnik, un dels fundadors de SCC, que ha ajudat a destapar els vincles de l'entitat amb l'extrema dreta.

Jordi Borràs és membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i relator implacable del món més radical de la ultradreta, travessa en el llibre d'investigació periodística Desmuntant Societat Civil Catalana els murs de l'opacitat de l'associació espanyolista, i posa davant de l'opinió pública la seva història sorprenent, les connexions no casuals i el currículum no sempre públic dels seus dirigents.

El llibre és un relat documentat, rigorós i valent per no perdre de vista els antecedents de Societat Civil Catalana; per saber com es va gestar, quina estructura té i qui són els socis fundadors; per posar al descobert l'entramat associatiu que la impulsa; per deixar en evidència les connexions amb l'extrema dreta, ja des de l'origen; per posar el focus sobre el seu finançament, i, finalment, per fer un recorregut atent pel seu erràtic full de ruta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat