Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de novembre del 2009 | 16:41
Notícia · Cultura

Mor l'activista cultural Feliu Matamala, destacat defensor de la llengua catalana

Barcelona · El conegut llibreter i activista cultural Feliu Matamala i Teixidor (Amer, 1912) ha mort aquest diumenge passat als 97 anys d'edat. El patriota Matamala va destacar al llarg de tota la seva vida per la lluita pels drets lingüístics de Catalunya i per la seva vasta activitat cultural als Països Catalans. Matamala, un dels gironins que més s'han significat en la lluita per la recuperació de la llengua catalana, va ser impulsor de diverses iniciatives en favor del català, ja durant el franquisme i fins als últims anys de la seva vida, i va ser el responsable de campanyes com "En català, si us plau", "El català és cosa de tots", l'adhesiu CAT o el DNI en català.

Un dels seus principals projectes va ser la fundació de la llibreria Les Voltes de Girona, de la qual era president i administrador delegat, i a la qual hi va dedicar els últims anys de la seva vida. Com a empresari, també va fundar les empreses Stein i Establiments Linel.

Entre els guardons que Matamala va rebre en destaquen la Creu de Sant Jordi que el passat mes d'abril li va atorgar la Generalitat "per la seva contribució a la catalanització de la vida gironina i a la consolidació de les llibertats", la Medalla Francesc Macià de la Generalitat que va rebre l'any 2004 i la distinció de Ciutadania de l'Ajuntament de Girona amb la que va ser condecorat aquest 2009. Els funerals en memòria de Feliu Matamala tindran lloc aquest dimarts 24 de novembre a l'Església de Santa Susana del Mercadal de Girona.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat