Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de juliol del 2013 | 17:14
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

Desapareix l'Àgora després de 14 anys

Quan no hi ha estratègia ni projecte audiovisual (i menys de comunicació) es pot entendre que els actuals dirigents polítics de TVC autoritzin la desaparició d'un dels programes més emblemàtics de la cadena nacional pública catalana.

Xavier Bosch i David Bassa.

Barcelona · Àgora era prestigi, rigor i seriositat, i també molta pluralitat. Possiblement les ments estretes i tancades de la comunicació de la Generalitat han decidit acabar amb un programa que Xavier Bosch havia aconseguit --audiències a banda-- convertir-lo en un programa de qualitat sense concessions al 'tot per l'audiència'.

El tàndem Xavier Bosch - David Bassa, homes propers a l'anterior directora de TVC, Mònica Terribas, són part de l'excel·lència d'aquesta cadena televisiva que, de manera imprudent, s'intenta retallar. Ens han fet creure que aquesta era una estratègia de reducció de despeses però va més enllà: pretenen minvar l'excel·lència professional. 

L'Àgora va debutar el 1999 de la mà de Josep Puigbó qui va passar el seu relleu a Ramón Rovira l'any 2002. Posteriorment l'espai televisiu va ser conduït per Xavi Coral fins al 2009, quan Bosch en va prendre les regnes. En aquest període de temps s'han emès 540 programes en els quals s'ha entrevistat personalitats del món polític com José María Aznar, José Luís Rodríguez Zapatero, Juan José Ibarretxe, Íñigo Urkullu, Artur Mas o Arnaldo Otegi, entre d'altres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat