Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de de juliol del 2011 | 18:10
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

Agustí Villaronga, Premi Nacional de Cinematografia del Ministeri de Cultura

El director de 'Pa Negre', la cinta que va donar un revulsiu al cinema català, ha estat premiat aquesta setmana amb el Premi Nacional de Cinematografia del Ministeri de Cultura.

Agustí Villaronga

Font: ACN · Segons ha indicat l'ACN, el guardó reconeix l'aportació d'Agustí Villaronga al cinema en l'últim any. En efecte, l'èxit de la cinta de Villaronga, que va crèixer de manera exponencial des del dia de la seva estrena -tant a la taquilla com entre la crítica- i que va ecplisar la darrera edició dels premis Goya, ha estat reconegut també en la seva tasca com a director.

'Pa Negre', estrenada el passat octubre, ha tingut el reconeixement del públic i de la crítica i ha obtingut diversos guardons, entre ells la Concha de Plata del Festival de Sant Sebastià per a l'actriu Nora Navas; nou Premis Goya entre els quals el guardó a millor pel·lícula, director i actriu protagonista, i 13 Premis Gaudí com a millor pel·lícula, director, actriu principal i actors de repartiment, entre d'altres. Villaronga va rebre el Premi Nacional de Cultura en Cinema el 2001.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat