Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de gener del 2011 | 15:48
Notícia · Comunicació

Bons propòsits pel nou any: millorar la dieta mediàtica al País Valencià

Barcelona · El passat 2010 ha suposat una etapa en la qual el Govern 'gürtelià' de Francisco Camps va explorar, fins a extrems insospitats, els límits de la degeneració de l'ús de la llengua pròpia al País Valencià. Les retallades en els pressupostos autonòmics al foment de la llengua valenciana van descendir, durant el 2010, un 33%, la qual cosa va afectar l'ensenyament públic, la cultura, els mitjans de comunicació i les associacions en defensa de la promoció i ús del valencià en el propi territori.

Aquest 2011, doncs, ha de suposar un canvi radical en la concepció de la llengua pròpia al País Valencià. Així s'ho han proposat l'Associació Ciutadania i Comunicació (associació de consumidors que agrupa a més d'un centenar de persones) i l'Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes, (entitat de més de 50 publicacions periòdiques en format paper i digitals). Amb l'objectiu de promoure el consum de publicacions periòdiques en valencià, i amb la fita de deixar enrere d'una definitiva vegada un paradigma comunicatiu al País Valencià dominat gairebé en un 100% per la llengua castellana (Francesc Martínez Sanchís ja va alertar del desolador panorama periodístic que es viu a les terres valencianes, on els mitjans en castellà acaparen les audiències i representen les empreses més sòlides, així com encara hi predomina la dependència mediàtica dels mitjans de comunicació de Madrid), aquestes associacions han iniciat el 2011 amb bons propòsits.

"Millora la teva dieta mediàtica. Consumeix publicacions valencianes" és la nova campanya per la promoció de la lectura de publicacions en valencià que compta, també, amb el suport d'altres entitats avesades a la lluita per la llengua pròpia: Federació Escola Valenciana, Associació d'Editors del País Valencià, Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes, Acció Cultural i Unió de Periodistes, entre d'altres. Amb tot, aquesta campanya ha estat dissenyada per fer créixer la quantitat de subscriptors a les publicacions en valencià, i per garantir la seva viabilitat en un país on les ajudes per publicar en aquesta llengua són gairebé inexistents. Una de les primeres accions, que es preveuen de caràcter permanent al llarg de tot l'any, és l'elaboració de falques radiofòniques i la creació d'un quiosc virtual que agrupi totes les publicacions en llengua pròpia i en faciliti la seva venda

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat