Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de d'octubre del 2012 | 18:07
La fotografia

Unió catalana a la UE contra les amenaces militars de l'Estat espanyol

La totalitat dels eurodiputats catalans s'han posat d'acord per a denunciar a la UE l'actitud antidemocràtica de l'Estat espanyol. Reclamen a l'uníson la suspensió del dret de vot d'Espanya a Brussel·les si existeix un risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns.

Barcelona · La democràcia europea se'n fa creus amb l'actitud espanyola. A principis d'aquest mateix mes el líder del tercer grup de l'Eurocambra va denunciar els comentaris de Vidal-Quadras per pertànyer al passat i per estar completament fora de lloc en la Unió Europea d'avui.

En aquest sentit, els eurodiputats catalans s'han posat d'acord i a l'uníson han demanat aquesta setmana en una carta conjunta a la Comissió Europea que la UE intervingui de manera preventiva per garantir que la resolució del conflicte català s'esdevingui de manera pacífica.

A la carta, signada per Raül Romeva (ICV), Maria Badia (PSC), Ramon Tremosa (CiU) i Salvador Sedó els eurodiputats han exigit a les institucions europees que "avaluin els riscos reals d'una possible intervenció militar" ara que la UE "acaba de guanyar el premi Nobel de la pau 2012", i que, per tant, "és fonamental es pronunciï públicament i exigeixi que es retiri del debat públic qualsevol amenaça militar o ús de la força armada com a via de resolució d'aquest conflicte polític".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat