Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de maig del 2010 | 17:06
La fotografia · Societat civil

L'Associació Catalana d'Amics d'Israel premia Marta Pessarrodona al seu sopar anual

Barcelona · L'Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI), constituïda formalment fa pocs mesos, va celebrar el dimecres passat el seu sopar anual en motiu de la Declaració d'Independència de l'Estat d'Israel. Amb aquest motiu es van aplegar en un hotel de Barcelona prop d'un centenar de persones per commemorar que el 14 de maig de 1948 naixia l'Estat jueu.

L'ACAI va voler fer coincidir la trobada amb el Dia de Jerusalem, festivitat que enguany s'ha esdevingut el 12 d'aquest mateix mes. El punt central del sopar va ser l'homenatge que l'ACAI i els assistents van fer a l'escriptora Marta Pessarrodona, que s'ha distingit per acostar Catalunya i Israel i per bastir ponts entre ambdós pobles i cultures. Va presentar l'escriptora el també escriptor Francesc Valls-Calçada. Marta Pessarrodona va dirigir unes paraules tot recordant els seus vincles amb el poble jueu i va llegir un poema de Haim Nahman Bialik, uns dels pioners de la poesia moderna en hebreu. L'acte es va cloure amb l'audició dels himnes nacionals d'Israel i Catalunya, la Hatikva i els Segadors, respectivament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat