Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de d'abril del 2012 | 18:57
La fotografia · Política

Unió se centra en la crisi econòmica i defensa l'Estat confederat

Aquesta setmana s'ha presentat la ponència d'Unió Democràtica de Catalunya del 25è Congrés Nacional del partit. En la trobada, el partit ha posat l'accent en els seus eixos clau: centralitat, humanisme, justícia social, crisi econòmica i Estat confederat.

Barcelona · Els cinc ponents d'Unió que han comparegut aquesta setman, Marta Llorens, Ramon Espadaler, Antoni Castellà, Manel Silva i Sònia Recasens, ha assegurat que "la nostra primera preocupació ha estat donar resposta a la crisi econòmica. Per a Unió la recepta és l'economia social del mercat, una resposta entre el liberalisme i intervencionisme socialista. D'altra banda, apostem per la recuperació del valors que Unió defensa des de fa molts anys".

D'altra banda, també han assegurat que volen donar resposta a una "certa convulsió nacional" i, per tal de "mantenir la coherència des de l'any 1931, no som ni blancs ni rojos, nosaltres som taronges" i "seguim defensant la confederació dins dels pobles de l'Estat". Per la seva banda, Espadaler, ha afirmat que la ponència "pretén posar l'accent en el risc de fractura de la cohesió social o nacional" i ha fet un crit d'alerta sobre l'aprimament de les classes mitjanes: "També ens preocupa la pobresa creixent".

Per la seva banda, Antoni Castellà ha assegurat que "la voluntat d'Unió de situar la plenitud nacional com a eix de la nostra defensa política comporta que ens puguem desenvolupar com a qualsevol altre país normal, en un context econòmic molt complex. Volem tenir els suficients instruments com a país per afrontar la situació actual. Estem travessant una crisi econòmica sense precedents amb causes internacionals i domèstiques.

Castellà ha recordat que "l'austeritat és una condició absolutament necessària però no suficient per sortir de la recessió econòmica. Des de la perspectiva europea creiem que és necessari aprofundir des de la perspectiva de la creació d'eurobons. És necessari entrar en un procés en que la possibilitat de refinançament dels deutes sobirans. Proposem gravar la transaccions financeres internacionals. Però s'ha d'impedir els atacs que ha tingut l'euro i el deute sobirà mateix. Creiem que és necessari crear agències de qualificació europees i deixar de dependre de les anglosaxones. Les mesures de competitivitat han de ser compatible amb mesures de creixement, la UE ja ha avançat amb l'agenda 2020 que es dedicaran molt més recursos a les mesures que tenen que veure amb el desenvolupament de les pimes i àmbits de valor afegit (R+D+i)".

Castellà ha dit que "en l'Estat estem dins de l'eurozona i no és possible l'activació de polítiques monetàries però sí de reformes profundes estructurals. I creiem que n'hi ha d'haver tres: la reforma del mercat laboral, reforma de l'administració des del punt de vista de racionalització i no transferir el dèficit a l'àmbit autonòmic. I el model de finançament, el pacte fiscal. Només obtindrem sobirania nacional si tenim sobirania en l'àmbit dels nostres propis recursos".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat