Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de d'octubre del 2015 | 12:14
La fotografia · Política catalana

El nacionalisme espanyol i el seu Estat consoliden el president Mas

El president Artur Mas, amb la seva declaració com a imputat al TSJC i assumint tota la responsabilitat pel 9-N, ha consolidat la seva figura i la institució que representa per a la història.

L'Estat maldestre una vegada més, potser sense proposar-s'ho, reafirma així la voluntat dels catalans de marxar d'un estat que ni ens reconeix, ni ens accepta com som.

Aquest 15-O, doncs, passarà a la història com el 75è aniversari de l'assassinat del president Companys i l'intent de l'Estat espanyol, suposadament democràtic, de processar el president en funcions Artur Mas.

Una vegada més, periodistes internacionals, membres dels seveis d'informació i observadors diplomàtics no entendran quina és la política de l'Estat i què pretenen facilitant el procés català cap a la seva secessió sense oferir cap alternativa ni cap negociació.

Espanya, un cop més, no entén que el problema no és Catalunya, ni Euskadi, ni Navarra, com s'ha demostrat amb la no presència dels seus presidents als actes del 12-O a Madrid, sinó que el problema és l'establishment espanyol, la seva cultura i el seu imaginari col·lectiu, que no accepten la realitat de l'Estat plurinacional, plurilingüístic i pluricultural que és -si és alguna cosa- l'Espanya actual.

Quan s'escrigui la història d'aquests últims anys, aquest 15-O serà una efemèride que tindrà diverses interpretacions, però que de ben segur marcarà un avenç en la consolidació de la dignitat nacional de Catalunya i la seva voluntat de construir un estat propi dins una Europa plural i democràtica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat