Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de desembre del 2014 | 17:00
La fotografia

La Nit de la Cultura denuncia els atacs a la llengua pròpia

En el decurs de la vetllada reiindicativa s'han lliurat els XXVIII Premis 31 de Desembre a persones i entitats que han fet feina durant el 2014 a favor de la llengua, la cultura i la identitat del país.

El passat divendres 12 de desembre, l'Auditori d'Alcúdia ha acollit una nova edició de la Nit de la Cultura, en la qual aquest any s'hi ha fet una decidida demostració de denúncia contra els atacs a la llengua pròpia.

La gala, organitzada per l'Obra Cultural Balear, ha tornat a ser un mostrador de la tasca feta, al llarg de l'any, de persones i entitats a favor de la cultura i llengua balears, i ha servit per a que el president de l'OCB, Jaume Mateu recordi Josep Maria Magrinyà, militant a favor de la llengua i la cultura recentment traspassat.

El president de l'entitat ha denunciat a l'acte d'entrega dels premis els atacs constants contra la llengua i la cultura per part d'uns governants "incultes, que la voldrien arraconada a l'àmbit domèstic com durant la dictadura", i ha posat l'accent en el trencament de "tots els consensos socials i polítics" en matèria de llengua a les Illes.

Mateu també ha fet una crida a la unitat i a la mobilització ciutadana i la militància lingüística "per alliberar-nos de les mordasses". El lliurament dels XXVIII Premis 31 de Desembre, amb el Josep Maria Llompart, destinat al missèr Francesc Riera, Xisco Riera, per la seva tasca a favor de la normalització del català en aquest àmbit, que ha estat recollit per la seva dona, Teresa Casillas; i de l'Emili Darder, que ha anat al músic Joan Moll i Marquès, pels seus mèrits artístics com a pianista, per la seva tasca pedagògica i per la seva promoció dels compositors mallorquins.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat