Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de març del 2015 | 19:09
Editorial

Qui s'està desinflant?

L'unionisme, els poderosos i els seus mitjans de comunicació afins venen a tort i a dret que el sobiranisme "es desinfla". Ho repeteixen una i altra vegada sense arguments ni consideració.

Potser per arribar-s'ho a creure ells mateixos... i per no adonar-se'n de la trista realitat: a pesar del gran esforç de l'Estat i dels seus poderosos, el fracàs de l'unionisme i de les seves estructures creades és una evidència.

Què passa, però, al moviment sobiranista català? Doncs que aquest moviment massiu, extens i plural no es pot mantenir 3 anys en tensió constant, i més encara quan s'han comès alguns errors i alguns partidismes que han creat, en bona part de la bona gent del país, una petita decepció amb la classe política catalana. 

Perquè allò que voldrien dins del moviment sobiranista és una entesa sense personalismes ni partidismes perquè creuen que cal donar, ja, el pas endavant definitiu per dignitat nacional. El sobiranisme no vol seguir demanant permís cada dia, tutelats i 'manonejats' per unes lleis espanyoles que allò que pretenen és assimilar-los a una Espanya una que no ha entès ni vol entendre la composició plurinacional, plurilingüística i pluricultural de tot l'Estat.
El que s'està desinflant és l'Espanya de la transició democràtica"
Catalunya està cansada, sí, cansada de negociar, parlar, dialogar... per res. Com si fos un poble adolescent i messell, com ha estat fent durant els últims 40 anys. S'ha intentat tot per trobar un encaix... en una Espanya nova, però aquesta (les seves estructures d'Estat, elits i classe política) no vol canviar ni escoltar --ni li interessa.

Davant d'això la gran majoria de les noves generacions i una bona part de les que van participar en la transició democràtica han dit prou, ja no volen seguir esperant. Perquè hi ha una cosa que els espanyols no entedran mai: els catalans, cada dia més, tenim consciència i dignitat nacionals. 

Res no s'està desinflant, sinó tot el contrari: el sobiranisme s'ha endurit i no pensa donar cap pas enrere. I sí que pensa fer el pas endavant. I que ningú --ni de fora ni de dins-- ho intenti aturar amb males arts i maniobres perquè la història i l'onada del sobiranisme els escombrarà.

El que s'està desinflant és l'Espanya de la transició democràtica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat