Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 de de setembre del 2014 | 19:01
Editorial

Ni un pas enrere i ferms

La represa després de les vacances estiuences de Tribuna.cat es dóna en unes circumstàncies històriques --potser irrepetibles-- després de 15 anys d'edició diària del nostre digital.

La nostra societat està nacionalment més madura que mai i ha perdut la por. I també creu fermament en la democràcia i en els valors del món occidental i les seves regles de joc. Per aquest motiu, la societat no conceb com un estat membre de la Unió Europea pot actualment impedir el dret a decidir dels seus ciutadans.

Els catalans, doncs, ja no estem com fa 40 anys atemorits pels hereus del franquisme que ens van fer acceptar unes regles del joc i una Constitució que es van convertir en una gàbia per a les nostres aspiracions nacionals. En aquell moment històric vam cedir per a permetre la consolidació d'un cert estat democràtic però ara ja no hi ha justificació possible per a donar passos enrere amb la nostra reconstrucció nacional.

Els ciutadans de Catalunya volen viure en un país normal, ni millor ni pitjor que cap altre. I per aconseguir-ho necessiten gaudir de l'eina que tenen totes les comunitats nacionals reconegudes: tenir un Estat. Per això aquest 11 de Setembre, i també el 9-N, són dates en les quals cal assolir els objectius previstos i res ho ha de fer fracassar. Som-hi, doncs, tots ferms darrere les nostres institucions. I si aquestes dubten caldrà fer el correctiu electoral per tal  d'adequar-les a la voluntat majoritària del país cap a l'assoliment d'un estat propi nou.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat