Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de de juliol del 2011 | 18:33
Editorial

20-N: tornen els franquistes

Poques vegades tenim el valor de dir que el PP són els hereus o els fills del franquisme. O, com a mínim, el que varen viure amb normalitat el franquisme, i que tant els fotia la nació catalana, la seva llengua i la seva cultura.

I no ens enganyem; molts d'ells i les seves famílies recorden amb afecte aquells anys quan varen fer grans negocis, tot i que ara, evidentment, ho amaguen i no ho reconeixen. Hi va haver una Catalunya franquista, no ens podem seguir enganyant.

És per això que per aquells que vàrem sofrir l'opressió i la persecució en el franquisme, ens sembla una broma de molt mal gust que Zapatero ens anunciï que les eleccions seran el 20-N, més encara quan totes les enquestes atorguen la victòria a un PP que ara ja es dedica a liquidar la nostra llengua i cultura al País Valencià i a les Illes.

Si són el 20-N, cal ser valents, i explicar a tots els ciutadans que no tenen memòria històrica o generacional els perills del PP amb majoria absoluta, doncs no es tracta ja de si governa la dreta o l'esquerra, que també, sinó de si governa un PSOE que amb desgana ens tolera o un PP que, repetim-ho, vol el nostre genocidi nacional, cultural i lingüísitic.

Cal prevenir-nos, doncs, d'aquells que diuen i diran que és el mateix el PP i el PSOE. Per què ens enganyen? El PSC, a Catalunya, sempre s'ha compromès, com a mínim, amb la nostra llengua i cultura, com ho ha fet a les Illes en la darrera legislatura. I el PP, de la mà de Vidal Quadras, abans, i d'Alicia Sánchez-Camacho, ara, vol acabar i espanyolitzar, potser més subtilment que a les Illes o al País Valencià, la nostra cultura.

El 20-N no són unes simples eleccions generals en un estat en que estem tots lligats, sinó una batalla per impedir el nostre genocidi lingüístic i cultural, ja que ara per ara, amb el genocidi polític no poden. Catalunya és diferent i el seu mapa polític també. Però una majoria absoluta del PP ens deixaria molt poca capacitat de maniobra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat