Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de març del 2014 | 18:12
Crònica · Valors emergents
Miquel Sellarès
Periodista

Marta Rovira, valor emergent

Fa mesos que, tot fent xerrades i tertúlies arreu del país, he pogut copsar que l'opinió general destil·la, de fa temps, la necessitat de renovació seriosa de les cúpules dels principals partits polítics. I alhora que es necessita que emergeixin noves persones, nous perfils, noves maneres de fer i noves referències.

A Tribuna.cat, doncs, intentaré aproximar-me a quatre persones de partits polítics catalans que crec que són decisives i que són valors emergents per les seves noves formes d'actuació i que, tanmateix, poden revitalitzar la imatge de les seves organitzacions davant les descregudes bases dels seus partits --i més encara, davant la societat civil.

Avui començo amb un valor netament emergent: Marta Rovira, secretària general d'ERC. I continuaré amb Josep Rull, de CDC, Dolors Camats d'ICV i David Fernández, de les CUP. Crec que tots quatre, amb diferències notables entre ells, són una nova aportació al panorama polític català i tenen maneres de fer diferents que poden tornar a suscitar l'interès i la credibilitat dels seus partits.

Marta Rovira ha arribat de la mà del líder --avui indiscutible-- d'ERC, Oriol Junqueras. Rovira era desconeguda en el panorama polític català tot i la seva militància d'anys i anys, i compta amb una gran formació jurídica i de relacions internacionals. Crec que ni ella mateixa es pensava que li tocaria mai fer el paper que avui el país i el partit li reclamen.

Rovira, juntament amb Junqueras, han sigut capaços de trencar amb el partidisme i han pogut tenir com eslògan Primer el país, després el partit. Això és el que, personalment, a mi m'ha fet seguir la trajectòria de Rovira i la seva acció política.
Rovira ha sabut colocar ERC en el camí del servei al país, més que en el del servei al partit"
Rovira ha mostrat la seva valentia en acceptar que formar part d'un partit polític, a dia d'avui, no està de moda --no com ha dit l'estrambòtic Maurici Lucena del PSC, quan va assegurar que "ser d'ERC està de moda"--  i que el protagonisme d'avui el tenen els moviments socials que empenyen partits i govern de la Generalitat. Marta Rovira ha insistit amb aquest argument dient que els partits estan per servir els ciutadans i no pas per servir-se'n.

Quant a l'actual moment històric, Rovira ha dit que creu que d'aquí nou mesos tots decidirem a quin país volem viure, i que allò que farem votant no és solament per la independència política de Catalunya sinó que ho farem perquè volem: perquè totes les competències i recursos seran per ajudar la gent i per a cosntruir un nou país. I, a més, Rovira considera com a objectiu prioritari eixamplar la majoria social per a guanyar la consulta, i alhora complir el mandat democràtic de les darreres eleccions catalanes, en les quals el 80% dels votants estaven a favor del dret a decidir.

Rovira, doncs, encara els dubtes de la ciutadania amb claredat, potser perquè també són els seus dubtes. Però d'allà on no es mou mai Rovira és del requeriment de tenir un mandat democràtic i de la fermesa de no admetre que ningú tingui possibilitats ni autoritat per prohibir el dret a decidir.

Aquesta nova imatge d'Esquerra que representa Marta Rovira --la secretària general del partit-- és el que em fa creure que ERC té futur, perquè el partit ha sabut deixar enrere el passat, els esquemes i els enfrontaments que van portar-lo a una certa decadència. Rovira ha sabut colocar ERC en el camí del servei al país, més que en el del servei al partit. Aquesta és la fórmula d'èxit de Rovira-Junqueras.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat